08:40 19.01.2018

Держдеп порадив Туреччині зосередитися на боротьбі з ІДІЛ

2 хв читати
Держдеп порадив Туреччині зосередитися на боротьбі з ІДІЛ

Держдепартамент США закликав Туреччину не починати дій проти сирійських курдів, а зосередитися на боротьбі з терористами з "Ісламської держави" (ІД). Про це заявила на брифінгу офіційний представник департаменту Хезер Науерт, випливає з розшифрування.

"Ми (Держдеп) б закликали турецьку сторону не чинити дій такого роду", - заявила Науерт, відповідаючи на питання журналістів, чи виглядають дії Туреччини так, як ніби ця країна збирається вторгнутися в курдський Афрін, і що вона думає з приводу цієї підготовки до нападу.

На питання, чи виступає вона проти нападу Туреччини на Афрін, представник Держдепу заявила: "Послухайте, я і ми (говорячи про Держдепартамент) хочемо, щоб Туреччина зосередилася на (боротьбі) з ІД". Вона додала, що всі сторони в Сирії зараз повинні бути сфокусовані на боротьбі з ІД.

За словами представника Держдепу, США не збираються створювати сили безпеки на турецько-сирійському кордоні, цей факт Анкара витлумачила невірно. Вона додала, що основною метою допомоги США курдам є забезпечення безпеки в звільнених від бойовиків місцевостях.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 15 січня пригрозив знищити "сили безпеки", які сформувала США з курдських загонів на турецько-сирійському кордоні. За його словами, Анкара в будь-який момент може провести антитерористичну операцію в Афріні. Наступного дня турецьке видання Haberturk з посиланням на військові джерела повідомило, що Туреччина планує наземну операцію в Сирії - завдати авіаударів по перебуваючим в Афріні курдських загонах самооборони. Після цього на сирійську територію можуть бути направлені підрозділи турецького спецназу. За даними джерел, курди планують відбити можливий напад Туреччини.

Дамаск 18 січня пригрозив збивати турецькі військові літаки над Сирією. Будь-які дії військових Туреччини в районі Афрін будуть вважатися "актом агресії по відношенню до суверенітету" Сирії, додали в сирійському МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА