09:51 19.01.2018

На Київщині на вимаганні хабара в $50 тис. викрито заступника голови районної ради та депутата об'єднаної територіальної громади

2 хв читати
На Київщині на вимаганні хабара в $50 тис. викрито заступника голови районної ради та депутата об'єднаної територіальної громади

 Працівники прокуратури Київської області виявили факт одержання хабара заступником голови однієї з районних рад і депутатом об'єднаної територіальної громади, повідомляють у прес-службі Генеральної прокуратури України.

"У четвер, 18 січня 2018 року, прокурор Київської області Дмитро Чібісов у присутності захисників повідомив про підозру заступнику голови однієї з районних рад та депутату об'єднаної територіальної громади району Київщини у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 368 (пособництво в отриманні неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище) КК України", - йдеться в повідомленні відомства.

Злочин викрила прокуратура Київської області спільно з працівниками управління захисту економіки в Київській області департаменту захисту економіки Нацполіції України.

У прокуратурі встановлено, що зазначені особи вимагали $50 тис. за сприяння у вирішенні питання щодо передачі майнового комплексу, який перебуває в комунальній власності, з правом подальшої приватизації службовій особі, що займає відповідальне становище.

Під час досудового розслідування задокументовано факт отримання зазначеними особами частини неправомірної вигоди в розмірі 20,5 тис. грн, які отримано у безготівковій формі на особисті платіжні картки зловмисників.

На підставі ухвал суду слідчі прокуратури з оперативним супроводженням працівників поліції здійснили низку обшуків у квартирі депутатів і в районній раді. Отримано докази на підтвердження факту отримання неправомірної вигоди. Наразі підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу, тривають необхідні слідчі та процесуальні дії.

Зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном до десяти років, із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років із конфіскацією майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА