10:17 19.01.2018

У Запоріжжі СБУ перекрила незаконну маршрутизацію трафіку, значна частина якого надходила з ОРЛДО до РФ

2 хв читати
У Запоріжжі СБУ перекрила незаконну маршрутизацію трафіку, значна частина якого надходила з ОРЛДО до РФ

У Запоріжжі Служба безпеки України заблокувала роботу пересувного телекомунікаційного комплексу, встановленого місцевим жителем в особистому автомобілі, для здійснення незаконної маршрутизації трафіку, спрямованого на мережі українських мобільних операторів під виглядом місцевих телефонних переговорів, значна частина трафіку надходила з окупованих територій Донбасу до Російської Федерації і назад, можливо, його використовували бойовики "ЛНР" і "ДНР".

Як повідомляє прес-служба СБУ в Запорізькій області, працівники СБУ спільно з поліцією виявили та заблокували в Запоріжжі пересувний телекомунікаційний комплекс, що складається із спеціалізованих технічних засобів і більш ніж 20 мобільних терміналів зі встановленим спеціальним програмним забезпеченням, який розміщувався в автомобілі місцевого жителя.

"Чоловік за допомогою технологій IP-телефонії в обхід міжнародних центрів здійснював маршрутизацію трафіку, який спрямовувався на мережі українських мобільних операторів мобільного зв'язку під виглядом місцевих телефонних переговорів. Для ускладнення виявлення обладнання зловмисник постійно переміщався містом", - повідомили в прес-службі СБУ регіону.

Також слідство має дані, що значна частина трафіку, зокрема закритими каналами телефонного зв'язку, надходила з тимчасово окупованих районів Донбасу до Російської Федерації і назад.

"Служба безпеки України перевіряє можливе використання цих каналів бойовиками незаконних збройних формувань "ДНР/ЛНР" для переговорів зі своїми російськими кураторами", - зазначили в СБУ

Відкрито кримінальне провадження за ст. 361 Кримінального кодексу України - "незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем і комп'ютерних мереж"

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи терміном до двох років, або обмеження волі на той самий термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА