11:12 19.01.2018

Розгляд апеляції на домашній арешт Саакашвілі знову перенесли

2 хв читати
Розгляд апеляції на домашній арешт Саакашвілі знову перенесли

Апеляційний суд Києва переніс на 26 січня розгляд скарги прокуратури на рішення Печерського районного суду Києва про відмову в домашньому арешті екс-президента Грузії, лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення було ухвалено в п'ятницю в зв'язку з тим, що у одного з трьох суддів колегії померла близька людина.

Як повідомлялося, 5 грудня 2017 року М.Саакашвілі затримали, але прибічники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політик був оголошений в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Купченка, що переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий з С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Інкримінована йому ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі. Після затримання його доправлено до СІЗО СБУ в Києві, де він оголосив голодування.

11 грудня Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту М.Саакашвілі на час проведення розслідування. М.Саакашвілі відпустили з-під варти у залі суду.

На 22 грудня було заплановано розгляд апеляції прокурора Генеральної прокуратури України на рішення Печерського райсуду про відмову застосувати запобіжний захід для М.Саакашвілі у вигляді домашнього арешту, проте засідання було перенесено на 3 січня 2018 року.

Водночас 3 січня Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на 11 січня у зв'язку з тим, що 7 депутатів заявили про готовність увзяти його на поруки, але не всі вони прибули до суду.

11 січня Апеляційний суд Києва знову переніс, цього разу на 19 січня, розгляд скарги прокуратури, зокрема тому, що на засідання не з'явилися ті народні депутати, які раніше висловили готовність взяти М.Саакашвілі на поруки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА