16:05 19.01.2018

В Україні документують близько 10-15% фактів народження і смерті на окупованих територіях

1 хв читати

 В українських профільних установах документують загалом близько 10-15% фактів народження і смерті людей на окупованих територіях, повідомила юрист Української Гельсінської спілки з прав людини Дар'я Свиридова на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

"За нашими підрахунками, за інформацією Мін'юсту України щодо зареєстрованих фактів народження і смерті, за інформацією від незаконно створених органів влади на окупованих територіях в середньому Україна документує належними документами десь 10-15% фактів народження і смерті на окупованих територіях", - сказала Д.Свиридова.

За її словами, за 2016 рік на території Криму, без Севастополя, народилося понад 22 тис. дітей. Фактів смерті за цей самий рік - 28 тис. "При цьому в реєстрі судових рішень нам і нашим колегам вдалося знайти за весь період окупації близько 5 тис. рішень встановлення народження і смерті", - зазначила юрист.

Як повідомлялося, 19 грудня 2017 року Генеральна асамблея ООН підтримала резолюцію "Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА