19:08 19.01.2018

Український культурний фонд очолила Марина Порошенко

2 хв читати
Український культурний фонд очолила Марина Порошенко

Дружина президента України Петра Порошенка Марина очолила Український культурний фонд, а конкурсний відбір на посаду виконавчого директора фонду відбудеться з 22 січня до 2 лютого, повідомляє прес-служба Міністерства культури України.

"19 січня міністр культури України Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко. За її кандидатуру одноголосно проголосували всі члени наглядової ради фонду", - йдеться в повідомленні.

"15 січня відбулося перше засідання наглядової ради Українського культурного фонду і, з огляду на аргументи, висловлені членами наглядової ради, я з великим задоволенням призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко", - зазначив Є.Нищук.

М.Порошенко подякувала за високу довіру і висловила переконання, що Український культурний фонд сприятиме модернізації сектора культури, підтримуватиме культурний розвиток громад в умовах децентралізації, інтегруватиме національну ідею всередині країни. Крім того, вона розраховує, що фонд буде стимулювати розвиток креативного молодого покоління, підтримувати стартапи проектів, розвивати науково-дослідну діяльність, співпрацювати з українською діаспорою та формувати позитивний імідж України в світі.

Під час обговорення діяльності Українського культурного фонду було оголошено про конкурсний відбір на посаду виконавчого директора фонду, який триватиме з 22 січня до 2 лютого.

Як повідомлялося, в квітні 2017 року П.Порошенко підписав закон про створення Українського культурного фонду. Ця установа буде визначати критерії конкурсного відбору проектів, які буде підтримувати, надавати гранти юридичним і фізичним особи та інші види підтримки проектів в сфері культури і мистецтва. Фонд добиратиме й моніторитиме виконання проектів.

Державний бюджет України на 2018 рік передбачає на забезпечення функціонування Українського культурного фонду 207,5 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА