08:48 20.01.2018

ОРДО не гарантує безпеки на проведення ремонтних робіт "Vodafone України" на окупованій частині Донецької області

3 хв читати

Затягування ремонтно-відновлювальних робіт пошкодженого обладнання "Vodafone Україна" на території тимчасово окупованих районів Донецької області пов'язано з відсутністю гарантій безпеки з боку бойовиків, повідомили в українській стороні СЦКК.

"Усі заявки компанії "Vodafone Україна" на проведення ремонтно-відновлювальних робіт пошкодженого обладнання в районі населеного пункту Оленівка (Донецька обл.), підтверджені гарантії безпеки штабу АТО і, за сприяння СММ ОБСЄ, передані ОРДО, залишаються без реалізації. Наразі гарантій безпеки проведення робіт з боку ОРДО не надано", - йдеться в повідомленні на сторінці прес-центру штабу АТО в суботу вранці з посиланням на українську сторону СЦКК.

Разом з тим, в спільному центрі відзначили, що 19 січня 2018 фахівцями компанії "Vodafone Україна" за сприяння української сторони СЦКК, штабу АТО і СММ ОБСЄ в Україні завершено ремонтні роботи з відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора в районі населеного пункту Весела Гора (Луганська обл.). "Це дозволяє в повному обсязі забезпечити послугами мобільного зв'язку всіх абонентів Vodafone, які проживають на окупованій частині Луганської області", сказано в повідомленні.

Окрім того, на думку української сторони СЦКК, ситуація, що склалася, свідчить про незацікавленість керівників ОРДО у відновленні роботи мобільної мережі оператора "Vodafone України" на окупованій частині Донбасу.

Як повідомлялося, "Vodafone-Україна" 19 січня 2018 відзначає затримку в ремонтних роботах з відновлення пошкодженого обладнання на непідконтрольній території через жорстких часових обмежень доступу для ремонтних бригад до місць пошкоджень.

"Нас пускають до місця пошкодження буквально на кілька годин в день, тому ремонтні роботи затягнулися. Двох повноцінних днів у нас не було", - заявила керівник операторського відділу зі зв'язків з громадськістю "Vodafone-Україна" Вікторія Рубан.

Земельні і зварювальні роботи, за словами В.Рубан, проводяться в так званій "сірій" зоні, на лінії розмежування.

Вона підкреслила, що всі сторони розуміють необхідність відновлення зв'язку.

Як повідомлялося, в т.зв. "Міністерстві зв'язку та масових комунікацій" "ЛНР" повідомили, що 11 січня відбулося повне припинення обслуговування абонентів українського оператора зв'язку "Vodafone-Україна" на всій території "ЛНР" в зв'язку з обривом оптоволоконного кабелю в районі сел. Оленівка сусідньої т.зв. "ДНР".

У свою чергу "Vodafone-Україна" заявляла про те, що не зможе відновити зв'язок на території так званої "ЛНР" в разі, якщо кабель обірваний на непідконтрольній Києву території.

15 січня "Vodafone-Україна" попросила про доступ ремонтних бригад на тимчасово непідконтрольні Україні території (НКТ) для проведення робіт з відновлення зв'язку в зоні АТО.

Станом на 16 січня з українського боку були виконані всі процедурні кроки щодо забезпечення початку робіт для відновлення працездатності пошкодженого обладнання мобільного оператора Vodafone-Україна і надані необхідні гарантії безпеки їх проведення, повідомила українська сторона СЦКК.

17 січня за сприяння ОБСЄ вогонь був припинений на два дні і почалися ремонтні роботи. Компанія планувала відновити зв'язок в ОРДЛО 18 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА