16:48 20.01.2018

21-23 січня очікується погіршення погодних умов на південному сході України

2 хв читати
21-23 січня очікується погіршення погодних умов на південному сході України

Харківська, Луганська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Херсонська і частково Миколаївська області потраплять під дію небезпечних погодних умов 21-23 січня, повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда.

Під час засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у суботу він розповів, що 21-23 січня метеорологи очікують проходження через південь і схід України двох доволі активних циклонів.

Перший циклон, який 21 січня буде на півдні України, менш активний. В південних районах Херсонської, Миколаївської, Запорізької, Донецької та Луганської областей пройдуть дощі, а в Харківській, Дніпропетровській та північних районах Миколаївської області випаде сніг.

22 січня через північний захід Чорного моря прийде інший циклон, і під його впливом будуть випадати опади переважно у вигляді снігу. 23 січня така ситуація продовжиться.

"Якщо підсумувати, то на території півдня і сходу України будуть сильні снігопади. Наприклад, на півночі Луганської області загальна кількість опадів може досягати 50 мм. В інших областях кількість опадів буде від 20 до 40 мм. Найбільше снігового покриву сформується у східній половині Харківської та Дніпропетровської областей, у північній половині Луганської області, на півночі Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей. У цих регіонах висота снігового покриву може досягти 30 і навіть 40 см додатково до тих 5-8 см, які є зараз", – зазначив М.Кульбіда.

За його словами, очікується налипання мокрого снігу та ожеледь, але стихійних критеріїв ці явища досягти не повинні. Вітер зі швидкістю до 20 м/с, на узбережжі Азовського моря – до 25 м/с.

"На відміну від попереднього періоду ця ситуація буде відрізнятися розтягнутістю у часі. Замість однієї доби це буде три доби, і навіть будуть невеликі перерви у виникненні несприятливих погодних умов", – зазначив директор Укргідрометцентру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З окупації вдалося повернути двох підлітків, позбавлених батьківського піклування, - Херсонська ОВА

Засідання Ради Україна-НАТО відбудеться 19 квітня у віртуальному форматі

Очільника "Російської громади Полтавщини" засуджено до 15 років в'язниці

У Дніпровському районі рятувальники ліквідували пожежі, спричинені ракетною атакою

У Києві на Подільському мостовому переході триває облаштування конструкцій тунелів метрополітену

У Німеччині заарештували російських диверсантів, які готували напади на маршрути доставки військової допомоги Україні

Російські дрони атакували автомобіль із хлібом у Чернігівській області, водій дістав контузії

ВАКС вирішив стягнути активи експрезидента "Мотор Січ" Богуслаєва

СБУ затримала помічника нардепа Шуфрича, який фінансував Росгвардію в Криму

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА