07:16 21.01.2018

Пожежу в історичному будинку 19-го століття на вулиці Б.Хмельницького в Києві ліквідовано

1 хв читати
Пожежу в історичному будинку 19-го століття на вулиці Б.Хмельницького в Києві ліквідовано

Співробітники ДСНС ліквідували пожежу у відселеному історичному 5-поверховому будинку в центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького, 12-14.

Як повідомляє прес-служба ДСНС України, пожежу було ліквідовано о 23:38.

Як повідомлялося, пожежа почалася в суботу о 19:42 на верхньому поверсі і даху будівлі. Площа пожежі становила близько 800 кв.м. О 22:03 вогонь було локалізовано.

25 лютого 2016 року в цій будівлі сталося обвалення перекриттів. У будинку знаходилися робочі. Двоє людей загинуло і ще шістьох вдалося дістати з-під завалів.

У Державній архітектурно-будівельній інспекції України тоді заявили, що вони не видавали дозволів і не реєстрували інших документів дозвільного характеру, які б надавали право на виконання підготовчих і будівельних робіт за адресою вул.Б.Хмельницького, 12-14 в Шевченківському районі Києва.

Мер Києва Віталій Кличко закликав притягнути до відповідальності тих осіб, з вини яких роботи проходили без дозвільних документів і з порушенням техніки безпеки. Він тоді відзначив, що будинок аварійний, був виселений в 2004 році і знаходиться в приватних руках.

Будівля по вул. Б.Хмельницького, 12-14 - це "Прибутковий будинок" 19-го століття, є пам'ятником історії, архітектури та містобудування місцевого значення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА