08:01 21.01.2018

Глава британського МЗС закликав забезпечити візит Трампа в Лондон

2 хв читати
Глава британського МЗС закликав забезпечити візит Трампа в Лондон

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що необхідно забезпечити організацію візиту президента США Дональда Трампа в Лондон.

"Виступаючи проти візиту президента Сполучених Штатів в нашу країну вони (критики наміченого візиту - ІФ) ризикують реально нашкодити нашим національним інтересам", - йдеться в статті Б.Джонсона, опублікованій в неділю в Sunday Telegraph.

Дипломат зазначив, що "Дональд Трамп є обраним президентом найбільшої країни з потужною демократією, країною, яка є нашим найближчим партнером". Відстрочка візиту Д. Трампа завдасть шкоди "самим екстраординарним економічним відносинам", вважає дипломат.

Як повідомлялося раніше, Д.Трамп підтвердив повідомлення ЗМІ про скасування свого візиту до Великої Британії, запланованого на кінець лютого.

"Причиною скасування мого візиту є те, що я не великий шанувальник адміністрації Обами, яка за гроші продала прекрасне посольство (США - ІФ) в Лондоні, яке розміщувалося в кращому місці, тільки для того, щоб побудувати нове на околиці за $ 1,2 млрд . Погана угода", - написав Д.Трамп в своєму Твіттері.

"Хочете, щоб я перерізав стрічку - ні!", - додав президент.

Британська Guardian повідомила, що справжньою причиною скасування візиту Д. Трампа з'явилися побоювання серйозних протестів проти нього під час перебування у Великій Британії.

Раніше між Вашингтоном і Лондоном прокотилася хвиля взаємної критики у зв'язку з тим, що президент США опублікував у своєму Твіттері відео ультраправої британської організації "антимусульманского" спрямування. Британська влада назвали такі дії Д. Трампа "невірними", вони також викликали гостре невдоволення в суспільстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА