08:23 21.01.2018

Активісту Балуху не надають медичної допомоги в СІЗО

2 хв читати
Активісту Балуху не надають медичної допомоги в СІЗО

Українському активісту Володимиру Балуху не надається медична допомога в Сімферопольському СІЗО, повідомляє журналіст Антон Наумлюк в соцмережі Фейсбук.

"Балух знаходиться в Сімферопольському СІЗО, в камері для транзитних до колонії-поселення, відповідно порядку в камері ніякого. Стан здоров'я у нього залишається важким, але медичної допомоги ніякої не надається", - написав він.

За словами А.Наумлюка, адвокат Ольга Дінзе, яка відвідувала Балуха в п'ятницю і суботу, направила скаргу на рішення суду з запобіжного заходу окремо від скарги на вирок, яка пізніше надійде і від захисту, і від нього самого.

"Запобіжний захід домашній арешт був для нього найбільш оптимальним, якщо говорити про надання медичної допомоги, варіантом утримання. Суддя винесла рішення про те, що етапувати Балуха в колонію-поселення можна тільки під конвоєм, мотивуючи тим, що він нібито може спробувати уникнути покарання. При цьому, він, чекаючи обвинувальний вирок, не робив спроб втекти з-під домашнього арешту, і ніяких підстав стверджувати це немає", - цитує А.Наумлюк адвоката О.Дінзе.

Він також зазначив, що у другій справі про "дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства", ст.321 КК РФ, Балуху в черговий раз перепред'явили звинувачення. Поки воно не буде розглянуто, Балуха нікуди етапувати не будуть.

"Більш того, є велика ймовірність, що і першу справу про "придбання та зберігання вибухових речовин" знову направлять для чергового третього перегляду. Тепер уже, можливо, в Красноперекопськ", - вважає А.Наумлюк.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА