10:09 22.01.2018

Порошенко, Гройсман та Парубій привітали українців з Днем соборності

2 хв читати
Порошенко, Гройсман та Парубій привітали українців з Днем соборності

Керівництво України привітало співвітчизників з Днем соборності, який відзначається 22 січня.

"Ми всі різні, але нас об'єднують спільні цінності, спільні ідеали та устремління. Ми - велика міцна родина всіх громадян України. Від заходу на схід, від півночі до півдня - Україна неподільна, соборна і єдина!" - написав глава держави на сторінці в Facebook в понеділок.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що об'єднання стало можливим завдяки Акту возз'єднання, який був проголошений на Софійській площі в Києві в 1919 році.

"Об'єднати роками розділені українські землі в межах однієї держави - такою була мрія керівників ЗУНР і УНР. І 22 січня 1919 року це стало реальністю", - написав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Єдині, соборні і незалежні. Тоді, зараз і назавжди! Слава Україні!" - написав прем'єр.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що Акт злуки назавжди об'єднав схід і захід України. "Цей Акт показав не тільки єднання українців в одній соборній державі, а й усвідомлення ними себе як єдиної нації, єдиної неподільної країни", - йдеться в привітанні спікера парламенту.

Він підкреслив, що історія повторюється: "Споконвічний ворог нашої незалежної держави - Росія - знову марить поневоленням України". Голова Верховної Ради впевнений, що тепер "ніхто і ніколи нас не роз'єднає". А.Парубій закликав українців до єдності, "створення потужної та процвітаючої країни для вільного та гідного життя кожного українця".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА