12:40 22.01.2018

Ні дух, ні буква закону щодо Донбасу не суперечать Мінським домовленостям - Порошенко

1 хв читати
Ні дух, ні буква закону щодо Донбасу не суперечать Мінським домовленостям - Порошенко

Ухвалений Верховною Радою закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" не суперечить Мінським домовленостям, Київ дотримується всіх своїх міжнародних зобов'язань, заявив президент України Петро Порошенко.

"Хочу підкреслити, що ні дух, ні буква цього закону не суперечать Мінським угодами, як це хоче представити Москва. На відміну від Росії, яка шукає будь-якого приводу, щоб їх не виконувати, Україна неухильно дотримується й буде дотримуватися всіх своїх міжнародних зобов'язань", - заявив він в ході святкового зібрання з нагоди Дня соборності України та 100-ої річниці проголошення незалежності Української Народної Республіки в понеділок у Києві.

Президент України зазначив, що адресує ці слова присутніх дипломатів і закликав передати відповідні меседжі у свої столиці.

П.Порошенко пояснив, що закон щодо Донбасу фіксує право України на самооборону відповідно до ст.51 Статуту ООН і деталізує механізм його реалізації.

За словами президента, цей закон підтверджує пріоритетність мирного політико-дипломатичного врегулювання ситуації на Донбасі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА