13:58 22.01.2018

Компанії у 2017 р. частіше стикалися з викраденням даних, ніж зі звичайними крадіжками

1 хв читати
Компанії у 2017 р. частіше стикалися з викраденням даних, ніж зі звичайними крадіжками

Компанії минулого року найчастіше стикалися зі спробами злому своїх комп'ютерних систем, ніж із крадіжками матеріальних активів, ідеться у щорічному звіті компанії Kroll. Така ситуація спостерігається вперше в історії.

Як показало опитування керівників компаній, проведене в різних країнах, 82% фірм минулого року стали жертвами щонайменше однієї спроби шахрайства, а 85% постраждали від кібератак.

Найпоширенішим типом кібератаки було встановлення вірусу на комп'ютери компанії, другим за популярністю - намагання вивідати конфіденційну інформацію за допомогою розсилки фішингових листів.

При цьому в 44% випадків основними зловмисниками, які намагалися зламати ІТ-системи компаній, були пов'язані з нею особи - колишні працівники (20% випадків), фрілансери та тимчасові працівники (14%), діючі співробітники (10%).

Понад половина респондентів відзначила наявність ризиків кібератаки для їхньої компанії. Понад дві третини опитаних розповіли, що їхня фірма відмовилася від ведення бізнесу в певній країні або регіоні через високі ризики шахрайства, 63% - через побоювання стосовно безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА