16:26 22.01.2018

Глава Worldwide Aeros Corporation повідомив про створення американсько-українського інвестфонду для просування спільних оборонних проектів і розробок

2 хв читати
Глава Worldwide Aeros Corporation повідомив про створення американсько-українського інвестфонду для просування спільних оборонних проектів і розробок

Глава американської Worldwide Aeros Corporation (Aeroscraft), провідного розробника і постачальника дирижаблів в інтересах військових замовників США, Ігор Пастернак (Igor Pasternak) ініціює створення спільного американо-українського інвестиційного фонду для просування спільних розробок в оборонному і авіакосмічному секторі.

"Нові виклики вимагають нових підходів. Ми створюємо американо-український промисловий інвестиційний фонд. Пріоритетний напрямо діяльності - спільні проекти та розробки в оборонному комплексі та авіакосмічній галузі", - повідомив І.Пастернак на своїй сторінці в Facebook.

Як уточнив глава Aeroscraft, у роботі спільної структури візьме участь глава держконцерну "Укроборонпром" Роман Романов. "Уже зробив пропозицію пану Романову - гендиректору держконцерну "Укроборонпром" увійти до його складу", - повідомив він.

"З огляду на значну зацікавленість американського бізнесу та інвесторів, а також чотирирічний, складний, але успішний досвід українських партнерів у реальних бойових умовах, цей проект обіцяє бути амбітним та успішним", - резюмував І.Пастернак.

Американська Aeroscraft - один з партнерів "Укроборонпрому" в проекті створення нової оптико-електронної системи моніторингу українського держкордону. Плани співпраці за проектом закріплені меморандумом, підписаним партнерами із Держприкордонслужбою України в січні 2016 року в Києві.

Україна розраховує на активізацію ВТС із США в умовах гібридної війни з урахуванням підготовлюваного переходу української оборонної промисловості на стандарти НАТО.

У 2015 році "Укроборонпром" озвучив плани щодо переведення до 2020 року в повному обсязі виробництва озброєнь і військової техніки (ОВТ) на стандарти НАТО, а також плани із проведення реформи ОПК. Основними напрямами реформи розглядаються: корпоратизація галузі, аудит із залученням міжнародних аудиторських компаній, кластеризація оборонних підприємств, захист технологій, а також запуск платформи розвитку оборонних інновацій. У серпні 2016 року радником "Укроборонпрому" став Ентоні Тетер (Anthony Tether), який очолював у 2001-2009 рр. DARPAта консультував держконцерн із питань розвитку ОПК України і просування української оборонної продукції на зовнішні ринки.

Схвалений у листопаді 2017 Сенатом США проект закону про "Бюджеті США на 2018 рік на потреби національної оборони", передбачає можливість надання Україні $350 млн військової допомоги, зокрема й поставки летального оборонного озброєння.

За даними української сторони, узгоджене на сьогоднішній день Києвом і Вашингтоном наповнення військової допомоги Україні від уряду США в 2018 році, передбачає, зокрема й, поставки високоточного американського протитанкового озброєння.

Із 2014 року обсяг військової допомоги США Україні, за даними американської сторони, оцінено в понад $600 млн. Надана військова допомога передбачала, зокрема, й позашляховики HMMWV, контрбатарейні радари AN/TPQ-36/49, малі розвідувальні БПЛА RQ-11B Raven, засоби захищеного зв'язку.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА