18:43 22.01.2018

Прокуратура вимагає посилити покарання спійманому на "п'яному" водінні винуватцю аварії, в якій у 2008 загинули 6 людей

2 хв читати
Прокуратура вимагає посилити покарання спійманому на "п'яному" водінні винуватцю аварії, в якій у 2008 загинули 6 людей

Харківська місцева прокуратура №5 звернулася до апеляційного суду області з вимогою призначити більш суворе покарання Андрію Полтавцю, якого було раніше засуджено за скоєння смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння, і якого знову спіймали на водінні в нетверезому вигляді, незважаючи на заборону сідати за кермо.

"Суд не врахував обставини, що свідчать про зневажливе ставлення до призначеного раніше покарання, спроби засудженого ухилитися від відповідальності за невиконання вироку й недостатність терміну покарання для його виправлення та запобігання новим аналогічним злочинам", - зазначається в повідомленні прокуратури.

Як повідомлялося, 2 травня 2008 року позашляховик Mitsubishi L200, яким керував А.Полтавець, вилетів на трамвайну зупинку. В результаті загинули шість людей (зокрема двоє дітей і вагітна жінка). Ще одна жінка дістала травм. Експертиза встановила, що водій був п'яний. У серпні 2008 р. Ленінський райсуд Харкова засудив А.Полтавця до десяти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки та зобов'язав засудженого компенсувати шкоду постраждалим у загальній сумі близько 1 млн грн.

А.Полтавець відбував покарання в Крюківській виправній колонії в Полтавській області. У вересні 2015 р. вийшов на волю за УДЗ.

У жовтні 2017 р. його знову було притягнуто до відповідальності за водіння в стані алкогольного сп'яніння.

"Визнати винним у здійсненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Накласти... адміністративне стягнення за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу в розмірі 10 200 грн із позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на один рік", - ідеться в постанові, ухваленій суддею Червонозаводського районного суду Харкова Оленою Сорокою.

24 жовтня 2017 р. Харківська місцева прокуратура №5 оголосила А.Полтавцю підозру за фактом ухилення від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України). "Звільнившись у вересні 2015 р. достроково з місць позбавлення волі, підозрюваний на шлях виправлення не став. Порушуючи встановлені вироком суду обмеження у вигляді заборони керування автомобілем, незважаючи на вилучене в нього посвідчення водія, він сів за кермо. При цьому знову перебував у нетверезому стані", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Харківської області.

У грудні 2017 р. Червонозаводський райсуд Харкова визнав А.Полтавця винним в ухиленні від покарання (ч. 1 ст. 389 КК України) і призначив йому покарання у вигляді 2 років 9 місяців позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. З урахуванням вимог ч. 5 ст. 72 КК України щодо зарахування терміну попереднього ув'язнення (1 день за 2 дні позбавлення волі) після початку дії вироку термін позбавлення волі становитиме 1 рік 9 місяців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА