21:01 22.01.2018

Правоохоронці протягом години затримали чотирьох злочинців, які викрали киянина, один - втік

2 хв читати
Правоохоронці протягом години затримали чотирьох злочинців, які викрали киянина, один - втік

Чоловіків, які в Києві посеред вулиці напали на місцевого жителя і силою посадили в мікроавтобус, протягом години затримали столичні правоохоронці, повідомляє прес-служба МВС України.

В оприлюдненому на сторінці МВС в соцмережі Facebook у понеділок увечері повідомленні наголошується, що свідки події встигли запам'ятати прикмети невідомих і своєчасно повідомили про викрадення до поліції.

"Завдяки професійно спланованої операції, підозрюваних затримали протягом години", - поінформували в міністерстві.

Пізніше в столичному главку поліції розповіли, що до чергової частини Оболонського управління поліції від очевидця надійшло повідомлення про те, що п'ятеро невідомих біля зупинки громадського транспорту насильно посадили чоловіка в мікроавтобус "Фольксваген" із номерами іноземної реєстрації і повезли у бік житлового масиву Троєщина.

"У Києві негайно ввели план "Перехоплення". Усі наряди поліції були орієнтовані на пошуки автомобіля і зловмисників. Згодом поліцейські наздогнали викрадачів у селищі Зазим'я Броварського району Київської області. Зловмисники залишили автомобіль із потерпілим на узбіччі, а самі кинулися навтьоки. Зрештою, співробітники поліції затримали чотирьох правопорушників, одному з них вдалося втекти", - розповіли в прес-службі ГУ Нацполіції у м.Київ.

Підозрюваними виявилися уродженці Київської та Чернігівської областей 1992 року, 1991 року, 1982 і 1990 років народження. Всі четверо правопорушників відмовилися надавати пояснення правоохоронцям щодо свого вчинку.

Потерпілому на місці надали необхідну медичну допомогу. Він розповів, що йому в очі бризнули з газового балончика і посадили в мікроавтобус. Далі на нього одягли наручники, кілька разів ударили і закрили обличчя чорною шапкою.

"За цим фактом слідчим відділом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі", - розповів начальник Головного управління Національної поліції в м. Києві Андрій Крищенко.

В інформації зазначається, що правопорушників затримали і суд вже обрав їм запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За словами А.Крищенка, правоохоронці з'ясовують причини та мотиви злочину, а також встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до скоєння цього злочину.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА