19:51 22.01.2018

Наркоторговці на виручені гроші придбали криптоферму вартістю понад 5 млн грн

2 хв читати
Наркоторговці на виручені гроші придбали криптоферму вартістю понад 5 млн грн

Унаслідок широкомасштабної спецоперації співробітники підрозділів протидії наркозлочинності Нацполіції України та структурних підрозділів поліції Миколаївської області вперше в Україні викрили діяльність групи наркоторговців, які поширювали наркотики безконтактним збутом не лише на території обласного центру, а й в інших регіонах країни.

"Спецоперація відбулась 21 січня близько 7-ї години ранку в рамках кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів". Отримавши постанови суду, правоохоронці провели одночасно понад 30 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів справи - у м. Миколаєві та в Києві", - інформують у Нацполіції в понеділок увечері.

Унаслідок слідчих дій було встановлено, що кілька громадян України організували злочинне угрупування для незаконного збуту наркотичних засобів і психотропних речовин шляхом "закладок". Збут здійснювався за допомогою соцмережі, де вказувалися ціни і вид наркотичних засобів, а також місця їхніх схованок. Гроші за товар ділки отримували від клієнтів через електронні гаманці платіжних систем.

"Під час обшуків співробітники поліції виявили неспростовні докази злочинної діяльності ділків: банківські картки для ведення розрахунків з покупцями, мобільні телефони та сім-карти операторів мобільного зв'язку, чорнові записи злочинної діяльності, різну вогнепальну та травматичну зброю і боєприпаси, бойову гранату РГД-5 і мисливську рушницю, комп'ютерну техніку для майнінгу криптовалюти на суму понад 5 млн грн, що було придбано за гроші, отримані злочинним шляхом", - йдеться в повідомленні.

Також у членів угруповання правоохоронці вилучили грошові кошти як у національній, так і в іноземній валютах - понад 400 тис. грн, $25 тис., 8 тис. євро, а також наркотичні речовини, вартість яких за цінами "чорного ринку" становить близько 100 тис. грн. Накладено арешт на сім елітних автомобілів.

"Зараз за цим кримінальним провадженням тривають слідчі дії. Усе вилучене направили на проведення експертиз. Чотирьох жителів Миколаєва від 24-х до 25-ти років затримано в порядку ст. 208 КПК України. З місцевою прокуратурою погоджено повідомлення затриманим про підозру у вчиненні злочину і вже підготовлені клопотання про обрання для чоловіків запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - зазначають у Нацполіції.

Також у відомстві нагадали, що згідно з чинним кримінальним законодавством розповсюджувачам наркотиків загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна. Поліція встановлює інших причетних до розповсюдження наркотиків осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА