08:47 23.01.2018

Пхеньян отримає можливість завдати ядерного удару по США протягом кількох місяців

2 хв читати
Пхеньян отримає можливість завдати ядерного удару по США протягом кількох місяців

Через кілька місяців КНДР матиме у своєму розпорядженні можливості для завдання ядерного удару по материковій частині США, вважає глава ЦРУ Майк Помпео.

"Протягом кількох місяців", - заявив він в інтерв'ю телеканалу CBS, відповідаючи на запитання ведучого.

Коли ведучий нагадав, що М.Помпео говорив те саме кілька місяців тому, шеф американської розвідки сказав: "Правильно. Я сподіваюся, що зможу також сказати, що через рік (...) Уряд США невпинно працює над тим, щоб відсунути ці терміни".

М.Помпео зазначив, що США можуть з упевненістю сказати тільки те, що ракетно-ядерна програма Північної Кореї "розвивається", проте ніхто не знає "реального характеру того, що відбувається" в КНДР.

"Водночас головним ризиком, про який мусять знати державні мужі, є те, що програма створення ядерної зброї в Північній Кореї продовжує розширюватися, вдосконалюватися, зброя стає дедалі потужна, надійніша", - наголосив він.

Американський журнал Newsweek, коментуючи висловлювання М.Помпео, пише: "Те, що Пхеньян має можливості для удару по США, не означає, що він завдасть його "протягом кількох місяців". Багато експертів вважають, що Кім Чен Іну (лідер КНДР - ІФ) ядерна зброя потрібна як засіб стримування. Він розуміє, що застосування цієї зброї проти США, найімовірніше, призведе до повного знищення його країни".

Видання також пише, що "нещодавні переговори між Північчю і Півднем Кореї вселили обережну надію на те, що Пхеньян скоро може погодитися на переговори (щодо денуклеаризації - ІФ) і відмовитися від своєї ядерної програми".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА