11:20 23.01.2018

Кількість обстрілів на Світлодарському напрямку в зоні АТО зросла вдвічі

2 хв читати
Кількість обстрілів на Світлодарському напрямку в зоні АТО зросла вдвічі

Кількість порушень у зоні проведення АТО на Донбасі зростає, кількість обстрілів на Світлодарському напрямку зросла вдвічі, повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ України Александр Хуг.

"За минулий тиждень наші спостерігачі фіксували підвищення рівня насильства на лінії зіткнення. Кількість порушень режиму припинення вогню підвищується. Особливе занепокоєння викликає ситуація на Світлодарському напрямку, де кількість порушень удвічі вища, ніж у попередній тиждень", - сказав він на брифінгу у вівторок через Skype-включення з Донецька.

А.Хуг зазначив, що 18 січня на патрульній базі СММ у Світлодарську спостерігачі зафіксували близько 400 вибухів.

Заступник глави місії наголосив, що сторони конфлікту не виконують домовленостей у частині відведення сил і засобів, а також не проводять розмінування.

"Більше того, вони закладають нові міни. Ми фіксували протитанкові міни в Петровському, підконтрольному т. зв. ДНР. Поблизу підконтрольної Києву Вікторівки один із наших безпілотників також зафіксував додаткові протитанкові міни. Крім того, ми всюди фіксуємо свіжоскопані траншеї. Сторони буквально й фігурально окопуються", - поінформував він.

За словами А.Хуга, в підконтрольній Києву частині ділянки розведення в Петровському СММ фіксувала наявність техніки. Також техніку на вогневих позиціях спостерігачі бачили і в Обозному, підконтрольному т. зв. ЛНР.

"Замість відведення озброєння ми бачимо ознаки нарощування сил і засобів. Ми бачимо озброєння в окопах і бліндажах. Усюди на сході України СММ ОБСЄ фіксує готовність до продовження конфлікту", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА