19:16 23.01.2018

У НАТО вітають схвалення РНБО законопроекту про нацбезпеку

2 хв читати
У НАТО вітають схвалення РНБО законопроекту про нацбезпеку

У НАТО вітають схвалення Радою національної безпеки і оборони (РНБО) проекту закону "Про національну безпеку України" та чекають якнайшвидшого його прийняття в парламенті, заявляє директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Александер Вінніков.

"Що стосується закону про нацбезпеку, то ми вважаємо, що це основна складова, яка повинна забезпечити створення законодавчої бази для проведення заходів в усіх напрямках оборонної реформи. У цьому контексті я можу лише вітати ухвалення законопроекту про нацбезпеку (схвалення на засіданні РНБО - ІФ) 17 січня ", - сказав А.Вінніков під час засідання Комітету реформ у вівторок у Міноборони України у вівторок.

Він додав, що в Альянсі "з нетерпінням чекають ухвалення цього законопроекту Верховній Раді України найближчим часом".

"Наші колеги і фахівці готові спільну роботу з цього документа низки підзаконних актів, які повинні забезпечити реалізацію даного важливого закону", - підкреслив директор Офісу зв'язку НАТО в Україні.

За його словами, робота, яка велася протягом 18 місяців спільно з іноземними радниками і фахівцями, "не була марною". "Пропозиції були максимально враховані. Ймовірно, положення законопроекту далекі від ідеалу, але той проект, який ми бачили в грудні, максимально відображає принципи і стандарти євроатлантичної спільноти, закладає принципи демократичного цивільного контролю і забезпечує належні підстави для подальшої реалізації оборонної реформи", - зазначив А.Вінніков.

Як повідомлялося, схвалений 17 січня законопроект повинен стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері національної безпеки і оборони. Міністр оборони України Степан Полторак задоволений проектом закону і зазначає, що той враховує всі пропозиції українського оборонного відомства.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, закон "Про національну безпеку України" повинен узагальнити і привести до єдиного знаменника все вже здійснені і заплановані реформи сектора безпеки і оборони країни, об'єднати не тільки базові основи національної безпеки, а й питання демократичного цивільного контролю та основи планування в цих сферах. "Якнайшвидше ухвалення цього законопроекту має стати важливим елементом в сфері захисту української державності та протидії російської агресії", - підкреслив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА