08:47 24.01.2018

Черниш і Волкер обговорили гуманітарну ситуацію і потреби жителів сходу України

2 хв читати
Черниш і Волкер обговорили гуманітарну ситуацію і потреби жителів сходу України

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш і спеціальний представник США з питань України Курт Волкер обговорили гуманітарну ситуацію і потреби населення, що проживає на сході України, повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"Населення, яке проживає вздовж лінії зіткнення та на непідконтрольних територіях, щоденно зіштовхується з проблемами, що змушують людей стрімко зменшувати ресурси, аби прогодувати себе, обігріти свою домівку чи купити ліки. З метою допомоги постраждалому населенню урядом України постійно забезпечується ефективна взаємодія з іншими країнами, міжнародними організаціями, які надають гуманітарну допомогу громадянам, що проживають на сході України по обидва боки лінії зіткнення, та забезпечується доступ таких організацій до непідконтрольних територій", - зазначив В.Черниш.

Міністр також розповів про результати реалізації в 2017 році плану заходів, спрямованого на реалізацію деяких засад державної внутрішньої політики щодо окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та підтвердив, що Україна не відмовляється від своїх громадян, які проживають на непідконтрольних територіях, і робитиме все можливе для їх реінтеграції.

"Незважаючи на всі перешкоди, потрібно не припиняти зусилля допомагати людям, які проживають на непідконтрольних територіях, та підтримувати зв'язок із ними", - наголосив К.Волкер.

Крім того, із цього приводу В.Черниш наголосив на важливості комунікації та розробки відповідних стратегій, відзначивши успішні комунікаційні проекти USAID в Україні на радіо та телебаченні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА