10:41 24.01.2018

Глава Держаудиту Гаврилова називає відкриту проти неї справу особистою помстою з боку НАБУ

4 хв читати

Голова Державної аудиторської служби України (ГАСУ) Лідія Гаврилова заявляє, що відкрите щодо неї кримінальне провадження є наслідком тиску на неї як керівника органу державного фінансового контролю, співробітники якого залучаються Національним антикорупційним бюро України до перевірок в рамках кримінальних проваджень.

"На жаль, наша співпраця з новоствореним правоохоронним органом - НАБУ - має сумний досвід, коли керівництво НАБУ намагається компенсувати недостатність доказової бази за порушеними їм справах з метою трактування результатів перевірок на користь НАБУ тиском на співробітників гасу. Крім того, складання моїми підлеглими акту перевірки, в якому йдеться про зловживання одного з керівників НАБУ, стало підставою для особистої помсти мені", - написала Л.Гаврилова на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Глава Держаудиту також зазначає, що оприлюднена НАБУ інформація про неї "є суто суб'єктивною думкою детективів, які вели облік моїх статків і прорахували мої доходи і витрати за 20 років мого життя, покладаючись на власну думку". "Я з усією відповідальністю заявляю, що мною в декларацію внесені повністю правдиві відомості, зокрема про нерухоме майно - квартиру на Позняках", - написала чиновниця.

Вона також зазначає, що вручення підозри до проведення повної перевірки електронної декларації свідчить про вибірковість і упередженості органів досудового розслідування.

За словами Л.Гаврилової, детективи НАБУ стежили за нею протягом року.

В ефірі телеканалу "112. Україна" в середу вона заявила, що її електронна декларація про майно та доходи достовірна, вона володіє квартирою "середнього рівня" в Києві і її не можна вважати ознакою незаконного збагачення, враховуючи її багаторічний стаж роботи.

Чиновниця зазначила, що не володіє автомобілем і двома паркомісцями, про невнесення яких в електронну декларацію заявили в НАБУ. За її словами, це майно належать її колишньому чоловікові, з яким вона перебуває в розлученні з 2015 року. "Я не можу впливати на поведінку свого колишнього чоловіка і зобов'язати його давати мені дані в декларацію для відображення їх там", - сказала Л.Гаврилова.

На питання, чи дійсно вона продовжує проживати зі своїм колишнім чоловіком, вона відповіла: "Дуже багато у нас людей в країні, які розведені і з певних обставин проживають разом. Це мої особисті моменти, які я не хотіла би виносити зараз на загальне обговорення".

Відповідаючи на запитання, звідки у неї знайдені під час обшуку НАБУ золоті злитки і грошові кошти у валюті, чиновниця сказала: "Золоті злитки, я думаю, в тому сенсі, в якому вони у мене є, має на сьогодні кожен громадянин... Вони є, вони подарункові, дійсно, це були подарунки. "Щодо доларів, які вони знайшли... Частина коштів, які там були, - це кошти, які мною були офіційно задекларовані... А частина коштів у мене була. Вони належать іншим особам, і це було підтверджено цими іншими особами, коли їх запрошували в НАБУ для дачі пояснень", - розповіла Л.Гаврилова.

Як повідомлялося, Л.Гавриловій 23 січня було оголошено про підозру щодо попередньої кваліфікації за ч.3 ст.368-2 (незаконне збагачення) і ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

"За даними слідства, чиновниця протягом 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав придбання яких не підтверджена доказами, а вартість значно перевищує її законні доходи. Зокрема, мова йде про придбані об'єкти нерухомого майна в м. Києві (квартира, два паркомісця) позашляховика (2016 р.в.), дорогих меблів, техніки, золотих злитків і готівки в сумі $112,8 тис. і EUR8,5 тис., знайдених і вилучених детективами НАБУ під час обшуку квартири за місцем проживання чиновниці", - інформуємо НАБУ.

Крім того, детективи Бюро переконані, що чиновниця внесла наперед недостовірні відомості в щорічні електронні декларації про майно і доходи за 2015 (понад 2,86 млн грн) і 2016 (понад 4,67 млн грн) роки. Вона вказала недостовірну вартість власної квартири в Києві - 1,06 млн грн замість фактичних 2,74 млн грн.

Також не відображені автомобіль і два паркомісця, власником яких є колишній чоловік Л.Гаврилової, з яким сімейні відносини фактично не припинені, тому, відповідно до закону "Про запобігання корупції", це майно мало бути відображено в декларації.

"Слідство вважає, що чиновниця вдалася до таких дій навмисне, з метою приховування від відповідних державних органів і громадськості свого реального майнового стану і всього наявного у неї і членів сім'ї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА