13:17 24.01.2018

"Третьою силою" на Майдані, яка могла стріляти по мітингувальниках з боку готелю "Україна", були представники спецслужб РФ, вважає Парубій

2 хв читати
"Третьою силою" на Майдані, яка могла стріляти по мітингувальниках з боку готелю "Україна", були представники спецслужб РФ, вважає Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що "третьою силою", яка могла стріляти по активістах Майдану в лютому 2014 року з боку готелю "Україна", були представники спецслужб Російської Федерації.

Під час допиту як свідка обвинувачення у справі про держзраду В.Януковича в Оболонському районному суді Києва в середу, відповідаючи на запитання адвокатів, він зазначив, що коли почув постріли на Майдані 20 лютого 2014 року, було складно ідентифікувати, звідки вони могли бути.

"Складалося враження, що це напрямок готелю "Україна", але було складно ідентифікувати конкретне місце. Та постріли в бік Майдану йшли з боку готелю "Україна", - підкреслив А.Парубій.

Спікер парламенту зазначив, що чув про наявність російських снайперів на Майдані й припускає наявність так званої "третьої сили". "Коли я говорю про "третю силу", я маю на увазі власне російську силу, а не якусь умовну "третю силу". Тому я вважаю, що розстріли почали представники спецслужб РФ", - додав він.

А.Парубій також підкреслив, що був проти наявності будь-якої вогнепальної зброї і не бачив ніякої зброї на Майдані, зокрема, мисливської. "Я тільки чув, що хтось із родичів загиблих приїхав з мисливською зброєю", - розповів він.

Відповідаючи на запитання захисту В.Януковича, спікер парламенту також заявив, що серед сотників Самооборони Майдану та інших осіб, з ким він контактував під час Майдану, не було громадян Грузії, Польщі, Латвії, Литви та Естонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА