15:33 24.01.2018

Лінію розмежування на Донбасі в 2017 році перетнули 11,5 млн раз

2 хв читати
Лінію розмежування на Донбасі в 2017 році перетнули 11,5 млн раз

У минулому 2017 році громадяни України перетнули лінію зіткнення на території Донецької та Луганської областей близько 11,5 млн раз, поінформував заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

"Загалом за 2017 рік близько 11,5 млн наших громадян перетнули лінію зіткнення на території Донецької та Луганської областей... Юридичну допомогу було надано 36 тисячам нашим громадянам, майже 89 тисяч осіб звернулися до служби зайнятості", - сказав Г. Тука у середу на прес-конференції в Києві.

За його словами, на першому місці для переселенців залишається проблема житла, на другому-отримання медичних послуг і на третьому-питання, пов'язані з роботою.

Г. Тука зазначив, що майже 30 тисяч переселенців, які звернулися до відповідних державних служб, знайшли роботу.

Заступник міністра додав, що болісним питанням для переселенців і для людей, які проживають на окупованих територіях, є документообіг, отримання документів, довідок і дозволів.

Також він розповів, що для оперативного забезпечення документами на територіях, наближених до лінії зіткнення, закуплено обладнання для виготовлення документів. "Важливо, що придбано кілька комплектів обладнання для виготовлення і друку українських паспортів на території, наближеній до лінії зіткнення. Для того, щоб люди, які живуть на неконтрольованих територіях, або діти, які досягли 16-річного віку, мали можливість отримати український легальний документ, не просуваючись углиб території, не очікаючи кілька місяців у черзі. Таке обладнання передано, я сподіваюся, цього місяця або в лютому воно почне працювати", - розповів Г. Тука.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА