16:01 24.01.2018

СБУ інформує про звільнення заручника бойовиків, військовослужбовця Савкова

2 хв читати
СБУ інформує про звільнення заручника бойовиків, військовослужбовця Савкова

 Військовослужбовця Романа Савкова, який перебував у заручниках у бойовиків, звільнено з полону за обміном, повідомляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

"Щойно СБУ доповіли президенту П.Порошенку, що звільнено українського заручника, військовослужбовця Романа Савкова. Президент телефоном уже привітав Романа на волі ... СБУ та мої помічники супроводжують Романа, вже завтра він зможе обійняти свою маму", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За її словами, Р.Савков хворіє на цукровий діабет, у полоні в нього погіршилося здоров'я. "Роман Савков потрапив у лапи терористів важкопораненим. У Макіївській колонії йому не давали ліків, хоча він потребував спеціального лікування й мав загострення цукрового діабету. Сьогодні, завдяки зусиллям президента Порошенка, його команди, мінської групи Романа Савкова звільнено з ОРДО. У швидкій його везуть на Київ. Уже завтра Роман обніме маму та друзів", - написала перший віце-спікер.

Вона зазначила, що звільнення Р.Савкова стало можливим завдяки помилуванню главою держави злочинниці. "Днями він (П.Порошенко - ІФ) помилував одну злодійку, щоб витягнути військового. Цього разу нам віддали саме Романа. Тепер він пройде лікування у військовому госпіталі. А ми боремося за інших, і я вірю, що дуже скоро будуть добрі новини і для інших сімей", - розповіла І.Геращенко.

Як повідомлялося, 20 січня І.Геращенко заявила, що для продовження звільнення українських заручників П.Порошенко помилував жінку, яка скоїла раніше тяжкий злочин.

"Днями президент помилував одну жінку, яка в молодому віці скоїла тяжкий злочин, сама себе поранила, в неї ампутовані кінцівки та дитина на руках. Вона написала листа на ім’я президента, в якому розкаялася у злочині, визнала провину і просила помилування заради маленької дитини. Це жест гуманізму та доброї волі, який, ми сподіваємося, сприятиме продовженню звільнення наших заручників з ОРДЛО, і ми розраховуємо на звільнення українських військових. Працюємо, щоб були хороші новини для сімей і для України", - написала І.Геращенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА