14:07 25.01.2018

Час випуску Україною євробондів пов'язаний з просуванням за програмою МВФ

2 хв читати
Час випуску Україною євробондів пов'язаний з просуванням за програмою МВФ

 нвестори готові купувати єврооблігації України, проте оптимальним часом для виходу країни на цей ринок з новими запозиченнями буде рішення Міжнародного валютного фонду про виділення країні чергового транша кредиту за програмою розширеного фінансування EFF, сказав міністр фінансів Олександр Данилюк.

"У інвесторів, в принципі, і зараз є апетит на наші євробонди. Питання - коли ми до цього готові. Я хочу, щоб ми зараз просунулися ще більше в програмі (з VDA), і це буде найкращий час, щоб повертатися на ринки", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер у Давосі в кулуарах "Українського сніданку", організованого Фондом Віктора Пінчука.

О.Данилюк пояснив, що інвестори цінують українську інвестиційну історію, яка полягає в реформуванні і розвитку країни. Однак "якщо ми уповільнюємо наш рух в реформах, це не дуже добре сприймається", - додав глава Мінфіну.

Як повідомлялося, Україна у вересні 2017 роки після довгої перерви повернулася на ринок і розмістила 15-річні єврооблігації на $3 млрд під 7,375% річних, з яких $1,68 млрд - для здійснення обміну або викупу єврооблігацій з погашенням в 2019 і 2020 роках, які були випущені в рамках реструктуризації боргу в 2015 році. Попит на нові єврооблігації становив близько $9,5 млрд.

Виділення чергового транша кредиту МВФ, який спочатку був розпланований ще на травень-червень 2017 року, було відкладено на невизначений термін, і лише переговори на вищому рівні в Давосі дали надію на його виділення до травня 2018 року.

Як зазначав заступник міністра фінансів Юрій Буца, граничний обсяг випуску в 2018 році єврооблігацій України, узгоджений в рамках програми EFF, на яку орієнтується Мінфін, становить $2 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА