17:00 25.01.2018

До складу НЗФ на Донбасі системно набирають осіб із кримінальним минулим - Грицак

2 хв читати
До складу НЗФ на Донбасі системно набирають осіб із кримінальним минулим - Грицак

Затримання українськими військовослужбовцями ще одного бойовика з кримінальним минулим свідчить про системний набір такої категорії осіб до незаконних збройних формувань, заявив глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"19 січня під час зіткнення в районі населеного пункту Широкине військовослужбовці Збройних сил України, помітивши ДРГ у складі чотирьох осіб, вступили у вогневий контакт. Після зіткнення одного поранено бойовика залишено на полі бою, його взяли в полон наші військовослужбовці", - сказав В.Грицак під час відкриття ситуаційного забезпечення кібербезпеки СБУ в Києві в четвер, коментуючи факт затримання військовослужбовцями ЗСУ бойовика Олександра Старцева.

Глава СБУ наголосив, що нині поширюється багато фейкових (неправдивих) новин щодо місцеперебування цієї людини.

"У цієї людини є кримінальне минуле, він відсидів сім із восьми років ув’язнення за здійснення різного роду злочинів", - розповів глава СБУ.

Він також повідомив, що співробітники СБУ в Чугуєві Харківської області затримали людину, яка свого часу відбувала покарання в одній із колоній на непідконтрольній уряду України території Луганської області. "Звільнившись із місць позбавлення волі, він проходив службу в незаконних збройних формуваннях і після завершення контракту прибув до Чугуєва. Наші контррозвідники його виявили і затримали", - сказав глава СБУ.

В.Грицак наголосив, що ці факти свідчать про те, що до складу незаконних збройних формувань входить багато людей, які мали судимість, зокрема за загальнокримінальні злочини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА