19:17 25.01.2018

Лукашенко скасував "дармоїдський збір"

2 хв читати
Лукашенко скасував "дармоїдський збір"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав декрет №1, яким передбачено скасування "дармоїдського збору" з безробітних, повідомляє прес-служба глави держави.

"До нового декрету не ввійшли норми про стягування з працездатних непрацюючих громадян збору на фінансування державних витрат. При цьому особи, що раніше визнавалися платниками цього збору, звільнені від його сплати", - відзначили в прес-службі.

Там підкреслили, що документ передбачає "концептуально інший підхід", спрямований на стимулювання працездатних непрацюючих громадян до легальної зайнятості. Так, з 1 січня 2019 року безробітні будуть сплачувати субсидовані державою послуги з їх повної вартості. Конкретний перелік таких послуг доручено визначити уряду.

Також для реалізації декрету урядом буде вжито низку постанов, якими будуть, в тому числі, визначені порядок віднесення працездатних громадян до не зайнятих у економіці, перелік послуг, що надаються даним громадянам за повною вартістю, порядок розрахунку плати за ці послуги та інші питання. Крім того, продовжили в прес-службі, передбачається вжиття заходів, спрямованих на активізацію профілактичної роботи з працездатними непрацюючими громадянами, що ведуть асоціальний спосіб життя; діяльності податкових органів щодо виявлення і оподаткуванню прихованих доходів фізичних осіб.

Декрет набуває чинності після його офіційного опублікування.

Раніше в Білорусії декретом "Про попередження соціального утриманства" було встановлено ​​обов'язок громадян країни і постійно проживаючих в країні іноземних громадян, які не брали участі у фінансуванні державних витрат або брали участь в такому фінансуванні менше 183 календарних днів (півроку - ІФ), зі сплати збору в розмірі 20 базових величин.

Ухвалення даного декрету викликало активний протест громадян, які звинуватили владу країни в обмеженні своїх прав. Так, в минулих лютому і березні в низці великих міст Білорусі пройшли не санкціоновані владою марші "недармоїдів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА