20:01 25.01.2018

У Києві з'явився перший ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ

2 хв читати
У Києві з'явився перший ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ

Служба безпеки України відкрила перший ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки.

"Це перший ситуаційний центр, ми його вже запустили в роботу, а другий ситуаційний центр, сподіваюся, найближчим часом буде запущений Держкомзв'язку. У перспективі ... такі ситуаційні центри будуть відкриті в інших відомствах, які будуть взаємодіяти з нашим ситуаційним центром і ситуаційним центром Держкомзв'язку . Це і МВС, і ДСНС, і інші відомства", - розповів глава СБУ Василь Грицак під час відкриття ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки спецслужби в Києві в четвер.

Відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна", чи налагоджена робота з операторами і провайдерами і чи є механізм оперативного оповіщення про нові загрози, В.Грицак розповів: "Звичайно, наш кібердепартамент дуже щільно спілкується з провайдерами, які надають телекомунікаційні послуги і напрацьовують дієві механізми взаємодії. Але, знову таки, це повинна бути дорога із зустрічним рухом. Тобто запровадження надійної системи кібербезпеки вимагає встановлення датчиків раннього виявлення кібератаки. Ми будемо проводити переговори і пояснювати, що це необхідно".

Глава української спецслужби пояснив, що, крім захисту державної інфраструктури, є готовність надавати допомогу і сприяти приватному бізнесу, великому і малому. "Якщо бізнес зацікавлений у співпраці з нами, ми запрошуємо всіх до співпраці, ми готові підказати, як організувати ефективну систему кіберзахисту. Звичайно, для цього необхідна певна ситуація, щоб встановити датчики, які будуть виявляти на ранній стадії хакерську атаку. Ми допоможемо в цьому всім", - додав він.

Глава СБУ під час відкриття центру подякував партнерам. "Ви знаєте, що свого часу був заснований трастовий фонд ... Завдяки зусиллям "Україна-НАТО", зусиллям наших партнерів, нам вдалося отримати прекрасне устаткування, гарне програмне забезпечення, в найкоротші терміни ми провели ремонт приміщень, встановили це обладнання, протестували його і зараз вже почали працювати на цьому обладнанні", - розповів Грицак.

За його словами, це тільки початок, робота в даному напрямку триватиме.

"Це надзвичайно важливий напрямок роботи Служби безпеки, нашого кібердепартамента в протистоянні кіберзагрозам, які є на сьогоднішній день, протистоянні кібервикликам, які сьогодні в пріоритеті не тільки для України, але і для всього світу", - сказав В.Грицак.

Він нагадав, що протягом останніх декількох років Україна і в першу чергу державний сектор піддавалися численним кібератакам.

"У 2017 році нами зафіксовано понад 50 таких атак", - додав глава СБУ.

Разом з тим він підкреслив, що Україна навчилася досить ефективно протистояти цим викликам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

Росіяни вночі та вранці обстріляли шість ОТГ Сумської області

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА