07:38 26.01.2018

Суд засудив затриманого на Донбасі росіянина Агєєва, що воював за бойовиків до 10 років ув'язнення

2 хв читати
Суд засудив затриманого на Донбасі росіянина Агєєва, що воював за бойовиків до 10 років ув'язнення

Новоайдарський суд Луганської області визнав винним у тероризмі і засудив громадянина Росії Віктора Агєєва до 10 років позбавлення волі, повідомив його адвокат Віктор Чевгуз.

"Сьогодні росіянин Віктор Агєєв Новоайдарським районним судом Луганської області засуджений до 10 років позбавлення волі", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук в четвер.

Він також зазначив, що напередодні у кримінальній справі росіянина В. Агеєва закінчилося судове слідство і відбулися судові дебати. "На думку прокурора, так звана самопроголошена ЛНР є терористичною організацією, до якої і вступив за контрактом росіянин В. Агєєв", зазначив адвокат.

Окрім того, В. Агєєву інкримінувалося незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї та боєприпасів. За сукупністю злочинів, прокурор просив засудити В. Агєєва до 12 років позбавлення волі, з конфіскацією належного йому майна.

"На думку захисту, запропонована прокурором кваліфікація скоєного Агєєвим В. за ст. 258-3 ч. 1 КК України (участь у терористичній організації) є помилковою. І хоча суд і погодився в цій частині з прокурором, ми оскаржимо цей вирок і з питань кваліфікації, і в міру покарання. На наш погляд, з урахуванням пом'якшуючих обставин, покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, є надмірно суворим", додав В.Чевгуз.

Також адвокат порівняв попередні аналогічні судові вироки для військовослужбовців росіян, які воювали за бойовиків на Донбасі.

"Хоча, як відомо, за аналогічними статтями КК, росіяни Єрофєєв і Олександров Голосіївським районним судом м.Києва в минулому році були засуджені до 14 років позбавлення волі кожен. Але у нас щодо цього є свої міркування", підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА