10:01 26.01.2018

У МВС України повідомили про плани створити вертолітний службу

2 хв читати
У МВС України повідомили про плани створити вертолітний службу

Директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко повідомляє про плани створення вертолітної служби для рятувальників Державної служби з надзвичайних ситуацій, поліції і Національної гвардії України протягом 2018 року.

"Цього року в планах МВС амбітний проект: спільне з французами з Airbus-Eurocopter створення власної сучасної вертолітної служби для рятувальників ДСНС, поліції і військових Нацгвардії", - написав Шевченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook в п'ятницю.

"Швидко рятувати людські життя, ловити злочинців і воювати з ворогом - все це з повітря на сучасних французьких машинах. Так, це ризик. Але повністю виправданий. Вертольоти - це майбутнє, пілоти літають все більше. І поява гвинтокрилих машин над містами - вже не така дивина, як раніше, до війни за незалежність. Тож будемо літати", - додав спікер МВС.

Як повідомляє Департамент комунікації МВС України, за словами міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, планується, що вертолітний служба буде оснащена 55 літальними апаратами. "Близько 55 вертольотів забезпечать системи покриття по всій країні. Починаючи від реагування на надзвичайні ситуації, виклики кримінального характеру і закінчуючи медичними питаннями, коли людину з віддаленого регіону треба буде доставити до лікаря-фахівця. Це той рівень, на якому працюють рятувальники в європейських країнах", - сказав міністр.

"Фахівці цього загону будуть оперативно реагувати і спільно працювати з поліцією і Національною гвардією в разі надзвичайних ситуацій з кримінальною складовою. А також будуть задіяні для роботи в горах. Фахівці вертолітної служби також матимуть можливість допомагати тяжкохворим або пораненим людям - швидко доставляти їх в лікувальні заклади", - додав А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВАКС заочно заарештував співорганізатора заволодіння 11 млн грн коштів "Укрзалізниці"

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА