13:34 26.01.2018

ОЗУ на чолі з екс-директором "Укрспирту" готувало теракти на держустанови

3 хв читати
ОЗУ на чолі з екс-директором "Укрспирту" готувало теракти на держустанови

Організоване злочинне угруповання (ОЗУ) на чолі з колишнім генеральним директором держпідприємства "Укрспирт", що здійснило низку замовних вбивств і замахів, готувало також терористичні атаки на держустанови, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Мова йде про велику групу зловмисників, що скоїла кілька замовних вбивств і замахів на вбивства в місті Києві. Із них названі не всі, лише ті, які слідство прийняло рішення відкрити", - сказав глава МВС на брифінгу в Хмельницькому в п'ятницю, повідомляє департамент комунікації МВС.

А.Аваков зазначив, що злочинна організація планувала терористичні атаки на держустанови. "Група бойовиків готувала терористичні атаки на державні установи, в тому числі й усунення деяких державних функціонерів, міністра та інших посадових осіб", - наголосив він.

Як повідомлялося, 25 січня стало відомо про затримання в Румунії колишнього генерального директора ДП "Укрспирт" Михайла Лабутіна.

За інформацією Генпрокуратури, він керував злочинною організацією, учасники якої вчинили низку тяжких злочинів, зокрема вбивство радника директора ДП "Укрспирт" 30 травня 2017 року, а також планували вбивство міністра внутрішніх справ України.

До Румунії направлено запит про екстрадицію М.Лабутіна в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

У грудні 2017 року було проведено понад 60 обшуків у різних регіонах України, затримано шістьох активних учасників цього ОЗУ, їх узято під варту. Ще одного організатора угруповання оголошено в міжнародний розшук.

За даними прес-секретаря генпрокурора Лариси Сарган, встановлено, що учасники злочинної організації вчинили низку тяжких й особливо тяжких злочинів на території м. Києва, серед яких: умисне вбивство 30 травня 2017 року радника директора ДП "Укрспирт", замах на вбивство 29 березня 2017 року заступника керівника ДП "Укрспирт"; замах на умисне вбивство 1 травня 2017 року президента однієї зі спортивних федерацій із використанням протипіхотної міни; замах на умисне вбивство 23 червня 2017 року приватного підприємця, з використанням саморобного вибухового пристрою.

Встановлено також, що учасники ОЗУ планували здійснення умисних вбивств інших осіб, серед яких - міністр внутрішніх справ А.Аваков.

Як повідомлялося, в грудні 2014 року Міністерство аграрної політики та продовольства України відсторонило керівника "Укрспирту" М.Лабутіна від посади, призначивши тимчасово виконувачем обов'язків гендиректора ДП "Укрспирт" його заступника Віктора Панкова.

Того самого місяця прес-служба Державної фіскальної служби України повідомила, що М.Лабутіну повідомлено про підозру у фінансових махінаціях на суму 200,7 млн грн.

У січні 2015 року Інтерпол оголосив М.Лабутіна в розшук. Згідно з інформацією на офіційному сайті міжнародної поліції, його розшукують за підозрою в привласненні, розтраті або заволодінні майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинених в особливо великих розмірах або організованою групою. Також екс-голову "Укрспирту" звинувачують в ухиленні від сплати податків і погрозі або насильстві щодо працівника правоохоронного органу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА