20:46 26.01.2018

Вибух на шахті "Степова" стався через поганий стан вентиляційного і електромеханічного устаткування

1 хв читати
Вибух на шахті "Степова" стався через поганий стан вентиляційного і електромеханічного устаткування

Причиною вибуху на шахті "Степова" ДП "Львіввугілля" 2 березня 2017 року став незадовільний стан вентиляційного і електромеханічного устаткування, інформує прокуратура Львівської області.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба обласної прокуратури з посиланням на результати експертизи, проведеної Дніпропетровським НДІ судових експертиз, незадовільний стан обладнання призвів до накопичення метаноповітряної вибухонебезпечної суміші, яка вибухнула.

За даними прокуратури, оголошено підозру двом начальникам ділянок і гірничому майстру, які не забезпечили належної роботи систем контролю метаногазової суміші і вентилювання ділянки шахти, не вивели співробітників із зони небезпеки і не вжили заходів, щоб знеструмити ділянку за ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час робіт з підвищеною небезпекою, що призвело до загибелі людей).

За даними прокуратури Львівської області, в грудні минулого року підозру оголосили також т.в.о. заступнику директора шахти з питань охорони праці.

Усім підозрюваним суд обрав як запобіжний захід домашній арешт у нічний час. Їх також усунули від займаних посад.

Як повідомлялося, 2 березня 2017 року внаслідок вибуху на шахті "Степова" загинули 8 гірників і 23 отримали травми різного ступеня тяжкості.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА