07:50 29.01.2018

Трамп запланував два візити до Великої Британії в 2018 році

2 хв читати
Трамп запланував два візити до Великої Британії в 2018 році

Президент США Дональд Трамп в поточному році планує двічі відвідати Велику Британію - з робочим і державним візитами.

Як повідомив Трамп в інтерв'ю британському тележурналісту Пірсу Моргану, державний візит намічений на жовтень, робочий повинен його випереджати.

Разом з тим, у повідомленнях ЗМІ зазначається, що Трамп не отримав запрошення на весілля британського принца Гаррі та американської актриси Меган Маркл, заплановане на травень, у зв'язку з негативним ставленням нареченої до президента.

Президент США запевнив, що після виходу Великої Британії з ЄС в 2019 році вона стане для США "грандіозним торговим партнером" на основі відповідних угод.

Трамп зазначив, що впевнений у повазі, яку відчувають до нього британці.

"Думаю, я дуже популярний у вашій країні, я дійсно так вважаю. Я отримую від ваших людей багато послань з підтримкою", - заявив він.

Як повідомлялося, американський президент відстрочив раніше запланований візит до Лондона через те, що там планувалися масові виступи протесту проти нього.

Одним із приводів послужила публікація Трампа в своєму твіттері матеріалів ультраправої організації Великої Британії Britain First, що викликало широке невдоволення з боку прем'єр-міністра Терези Мей і британських політиків.

У зв'язку з цим Трамп заявив, що просить вибачення, а публікація пов'язана з тим, що він, нібито не знав, що представляє собою організація.

"Повірте, я нікого не підтримував. Я про них (організації - ІФ) нічого не знав. Якби ви мені сказали, що вони жахливі люди, я б вибачився, якщо вже ви цього хочете", - сказав американський президент.

Трамп спробував спростувати твердження, що він є "сексистом", заявивши, що "надзвичайно поважає жінок". В якості підтвердження він заявив, що нині рівень працевлаштування жіночого населення в США надзвичайно високий.

За його словами, США можуть повернутися до Паризької хартії з клімату, з якої вийшли в минулому році. Він, однак, обмовився, що в нинішньому вигляді угода "жахлива для США", але вони можуть повернутися за умови, що до неї будуть внесені зміни і вона "стане хорошою" для Вашингтона.

Трамп дав інтерв'ю під час економічного форуму в Давосі, воно вийшло в ефір у неділю ввечері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА