19:00 29.01.2018

Суд у Києві відмовився призупинити заборону на трансляцію серіалу "Свати" за участю російського актора Добронравова

2 хв читати
Суд у Києві відмовився призупинити заборону на трансляцію серіалу "Свати" за участю російського актора Добронравова

Окружний адміністративний суд Києва відмовив товариству з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "Кіноквартал" (студія "Квартал 95") у задоволенні заяви про забезпечення позовної заяви щодо заборони на трансляцію серіалу "Свати" за участю російського актора Федора Добронравова.

Як зазначено у потанові Окружного адмінсуду Києва від 17 січня, оприлюдненій на сайті Єдиного реєстру судових рішень 23 січня, до суду надійшов позов ТОВ "Кіноквартал" до Служби безпеки України, Міністерства культури України, Державного агентства України з питань кіно про визнання протиправними та скасування низку рішень і постанов.

Так, позивач, зокрема, просив визнати протиправними дії СБУ і скасувати її постанову від 21 листопада 2017 року про заборону в'їзду до України громадянину Російської Федерації терміном на 3 роки. Також просив визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства культури України про внесення цього громадянина РФ до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці; визнати протиправним та скасувати наказ Держагентства України з питань кіно (Держкіно) про скасування державної реєстрації фільмів від 29 листопада 2017 року щодо скасування державної реєстрації та визнання недійсним державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів.

Крім цього, 15 січня позивач подав заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії наказу Держкіно "Про скасування державної реєстрації фільмів" від 29.11.2017 року щодо скасування державної реєстрації та визнання недійсним державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів.

При цьому представник позивача вказав, що дії Держкіно завдають значної майнової шкоди правам та інтересам позивача, оскльки він не має можливості отримувати належні йому кошти від передання права поширювати і демонструвати фільм.

"Окружний адміністративний суд міста Києва постановив: у задоволенні заяви про забезпечення позову товариства з обмеженою відповідальністю" Кіноквартал "відмовити", - йдеться в постанові суду.

У рішенні суду не зазначено прізвище громадянина РФ. Однак, судячи з дат і рішень СБУ, Мінкультури і Держкіно, а також виходячи з того, хто виступав позивачем, йдеться про російського актора Ф.Добронравова.

Як повідомлялося, в листопаді 2017 року Держкіно України скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу "Свати", в якому знімався Ф.Добронравов (серіал знімався в Україні, його транслював телеканал "1+1").

Раніше СБУ прийняла рішення про заборону в'їзду на три роки російському артисту Ф.Добронравову, який публічно підтримує анексію Криму і відвідував окупований півострів.

Водночас в Окружному адміністративному суді Києва відкрито провадження за позовом ТОВ "Телекомпанія "Студія 1+1" до Мінкультури України та Держкіно в зв'язку з забороною в'їзду до країни Ф.Добронравову і скасуванням реєстрації на трансляцію фільмів з його участю. Судове засідання у цій справі заплановано на 15 лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА