11:50 30.01.2018

Україна успішно впровадила біометричний контроль на кордоні

2 хв читати
Україна успішно впровадила біометричний контроль на кордоні

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що Державна прикордонна служба України успішно виконала у 2017 році завдання, пов'язане з упровадженням безвізового режиму та біометричного контролю на кордоні, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

"Ви зробили свою справу дуже добре. Інспектори та наші закордонні колеги, які дивилися роботу системи, дали високу оцінку вашій роботі. Я вам за це дякую. Це великий успіх. Достатньо сказати, що Україна ввійшла до п'ятірки країн з опрацювання запитів і контрольних функцій з Інтерполом. Отже, компетентність дій прикордонного контролю в нас стала однією з найвищих у світі", - наголосив А.Аваков у вівторок 30 січня під час підсумкової колегії Державної прикордонної служби України.

Міністр внутрішніх справ відзначив важливі завдання, що стоять наразі перед Держприкордонслужбою. "Ми повинні бути технологічно оснащені за останнім словом і будемо це робити. І другий момент – ми повинні бути дуже компетентні. Підготовка мотивованих компетентних фахівців на високих рівнях технологічного оснащення – один із найважливіших акцентів на цей і найближчі роки", - сказав А.Аваков.

Як повідомлялося, в Україні з 1 січня 2018 року в пунктах пропуску на державному кордоні в повному обсязі почала працювати система фіксації біометричних даних громадян 71 держави, звідки можуть надходити загрози для українців і національної безпеки України, та осіб без громадянства. Для створення системи було дообладнано 157 пунктів пропуску та три контрольні пункти в'їзду-виїзду на адмінкордоні з окупованим Кримом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА