12:22 30.01.2018

Гройсман розглядає можливість компенсації провайдерам за побудову регіональної інтернет-мережі

2 хв читати
Гройсман розглядає можливість компенсації провайдерам за побудову регіональної інтернет-мережі

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман наголошує на важливості розвитку регіональної мережі Інтернет для цифровізації економіки та заявляє про готовність розглянути питання компенсації операторам і провайдерам за розвиток ШСД до Інтернету в регіонах.

"Вважаю, тут потрібно працювати спільно з бізнесом. У нас є країна з різним ступенем доступності або відсутності інфраструктури. Ми залучаємо всіх гравців на цьому ринку, визначаємо єдині критерії, і можемо сказати, що ми можемо створити фонд, який спроможні наповнити грошима для компенсації частини вартості капітальних витрат на розвиток мережі. Держава може взяти на себе частину витрат на ці рішення", - сказав В.Гройсман під час зустрічі з діловими колами та експертами цифрового ринку в Києві у вівторок.

За його словами, в цьому питанні партнером також може стати місцева влада, яка отримала додаткові кошти за рахунок децентралізації.

"Наступного тижня я готовий провести зустріч з усіма ключовими гравцями ринку, обговорити механізми співпраці та спільні дії. Я налаштований дуже швидко опрацювати це рішення. Думаю, що вже цього року ми можемо зробити необхідні кроки", - сказав прем'єр.

В.Гройсман також наголосив на проблемі надзвичайної зарегульованості українського законодавства про доступ до інфраструктури. "Наприклад, ті питання, які можна було б вирішити на урядовому рівні, законодавчо зарегульовані так, що на кожен "чих" потрібно приймати зміни до закону. Але цю ситуацію необхідно змінити, й ми наразі над цим працюємо", - сказав прем'єр.

Він також наголосив на проблемі доступу до об'єктів енергетичних компаній і зазначив, що вона також має бути вирішена в якнайкоротші терміни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА