13:07 30.01.2018

Родичі жертв катастрофи рейса MH17 виграли суд в США проти Гіркіна

1 хв читати
Родичі жертв катастрофи рейса MH17 виграли суд в США проти Гіркіна

Група родичів жертв катастрофи малайзійського "Боїнга" рейсу MH17 виграла справу в американському суді, що дає їм право на компенсацію в сотні мільйонів доларів США.

Як пише у вівторок видання "Європейська правда", відповідні документи з суду отримала нідерландська телепрограма Zembla.

Позов був поданий членами сімей 25 жертв катастрофи MH17, 10 з яких - громадяни Нідерландів. Справу відкрили проти Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), який раніше був "міністром оборони" "ДНР".

Американський суддя ухвалив вердикт 21 грудня. Суд постановив, що сумарна компенсація родичам жертв трагедії має становити $400 млн - по $20 млн кожному.

У повідомленні зазначено, що шанс справді отримати компенсації "дорівнює нулю", оскільки І.Гіркін в суд не з'явився, за домашньою адресою в Москві його не знайшли.

Адвокати родичів жертв авіакатастрофи планують заарештувати майно І.Гіркіна, проте цього може бути недостатньо для виплати сотень мільйонів доларів.

"Це справа не про гроші, а про справедливість для сімей. Ми хочемо уваги на світовій арені для справи і для тих, хто несе відповідальність за цю страшну трагедію", - зазначив адвокат родичів Флойд Вінсер.

Zembla - документальна програма голландського телебачення, її документальні фільми засновані на поглиблених дослідженнях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА