21:20 30.01.2018

ЄСПЛ підтримав скаргу екс-заступника міністра юстиції України Корнійчука щодо незаконного арешту і ухвалив виплатити йому EUR6,5тис

2 хв читати
ЄСПЛ підтримав скаргу екс-заступника міністра юстиції України Корнійчука щодо незаконного арешту і ухвалив виплатити йому EUR6,5тис

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) прийняв сторону колишнього першого заступника Міністра юстиції України Євгена Корнійчука у справі "Korniychuk vs. Ukraine (no. 10042/11)", повідомляє інтернет-видання "ukrainepravo.com" з посиланням на прес-службу суду.

"ЄСПЛ підтримав скаргу українця і постановив виплатити йому 6,5тис. вро моральної шкоди", - йдеться в замітці.

У лютому 2009 року Корнійчук направив лист "Нафтогазу України", державної газової компанії, заявивши, що вона може продовжити договір з юридичною фірмою без процедури торгів. Органи прокуратури пізніше з'ясували, що він перевищив повноваження і продовження дії договору призвело до значних втрат в державному бюджеті", - йдеться в замітці.

Його звинуватили в перевищенні повноважень, що призвело до серйозних наслідків. Його заарештували 22 грудня 2010 року, він знаходився в тимчасовому ув'язненні з 24 до 30 грудня. Після того йому обрали запобіжний захід у вигляді попереднього ув'язнення на тій підставі, що він міг втекти з країни або чинити тиск на свідків.

Апеляції Є.Корнійчука на арешт і затримання відхилялися до 15 лютого 2011 року, коли слідчий звільнив його під підписку про невиїзд. У грудні 2011 року його амністували.

"Корнійчук висунув низку скарг, зокрема, посилаючись на частини 1 і 3 статті 5 Європейської конвенції з прав людини - право на свободу і безпеку / право на судовий розгляд протягом розумного строку або на звільнення до розгляду. Він, зокрема, стверджував, що його арешт - без судового ордера - і подальше затримання були незаконними, а досудове ув'язнення з 30 грудня 2010 до 15 лютого 2011 року не було достатньо обґрунтованим", - наголошується в статті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА