13:04 31.01.2018

Порошенко: Каденюк пішов у вічність і став у славетний ряд українців, що прокладали людству дорогу до зірок

1 хв читати
Порошенко: Каденюк пішов у вічність і став у славетний ряд українців, що прокладали людству дорогу до зірок

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку з раптовою смертю на 68-му році життя першого та єдиного на сьогодні українського космонавта Леоніда Каденюка.

"Пішов у вічність Леонід Каденюк. Він став у славетний ряд українців, які прокладали людству дорогу до зірок. Кибальчич, Кондратюк, Корольов та інші. Українські космічні дослідження продовжуються, живе і стає на захист країни наше ракетобудування. Вічна пам'ять першому космонавту незалежної України", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в Державному космічному агентстві України (ДКАУ), за попередньою інформацією Л.Каденюк помер від серцевого нападу.

"За інформацією родичів, під час традиційної ранкової пробіжки в парку в середу вранці в Леоніда Костянтиновича стався серцевий напад. Його доправили до лікарні, проте врятувати його життя медикам не вдалося", - повідомив співрозмовник агентства.

Льотчик-випробувач, генерал-майор ВПС України, Герой України Л.Каденюк народився 28 січня 1951 року в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області в родині сільських учителів. Л.Каденюка у 1995 році відібрали до групи космонавтів Національного космічного агентства України. Після підготовки в NASA з 19 листопада по 5 грудня 1997 року здійснив космічний політ на американському МТКК "Колумбія" місії STS-87. Під час польоту виконував біологічні експерименти з рослинами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА