14:50 31.01.2018

Адвокат оскаржить вирок військовослужбовцю РФ Агєєву

2 хв читати
Адвокат оскаржить вирок військовослужбовцю РФ Агєєву

Адвокат військовослужбовця Російської Федерації Віктора Агєєва Віктор Чевгуз оскаржить в Апеляційному суді Луганської області вирок Новоайдарського суду Луганської області суду, яким його засуджено до десяти років позбавлення волі.

"Я не знаю, чи потрапить він до списку на обмін. Я сподіваюся на це, але чи підуть на це росіяни? Адже наша сторона хоче отримати українців із Росії, з російських в'язниць, яких вони туди насаджали. Президенти нехай між собою вирішують, а я адвокат, я маю його захищати до кінця. Я знаю, що кваліфікація неправильна, міру покарання також обрано невідповідну скоєному", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

В.Чевгуз вважає надмірним вирок на десять років за незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї. "Він (Агєєв - ІФ) приїхав, уклав договір із "народною міліцією ЛНР". Він не скоював ніяких злочинів, нікого не грабував, нікого не вбивав. Він сидів на "посту охорони громадського порядку". У нього був автомат, це кримінально карається, але це не десять років. У нас за вбивство десять років не дають", - пояснив він.

Як повідомлялося, 25 січня Новоайдарський суд визнав винним у тероризмі та засудив В.Агєєва до десяти років позбавлення волі. Крім того, В.Агєєву інкримінувалося незаконне зберігання та носіння вогнепальної зброї і боєприпасів. За сукупністю злочинів прокурор просив засудити В.Агєєва до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, що належить йому.

Проведене СБУ слідство встановило, що В.Агєєв у березні 2017 року приєднався до терористичних формувань у Луганській області, де виконував функції кулеметника окремої "розвідувальної роти".

У травні 2017 року у складі диверсійної групи вони висунулися на підконтрольну українській владі територію Новоайдарського району Луганської області. 24 червня 2017 року біля с. Жолобок Слов’яносербського району Луганської області українські військові знешкодили диверсійно-розвідувальну групу терористів. Чотирьох бойовиків затримали, один з них виявився діючим військовослужбовцем ЗС РФ за контрактом В.Агєєвим.

Міноборони РФ заявило, що В.Агєєв проходив строкову службу у Збройних силах РФ, після якої в травні 2016 року звільнився в установленому порядку в запас. Сам В.Агєєв в інтерв'ю українським ЗМІ підтвердив, що був відправлений на схід України після підписання контракту на службу у Збройних силах РФ: "Я військовослужбовець. Частина 65246 (розташована в місті Новочеркаськ, це полк зв'язку і навчальний центр Повітряно-космічних сил Росії)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА