16:05 31.01.2018

У Тбілісі чекають від Києва відповіді щодо екстрадиції Саакашвілі

2 хв читати
У Тбілісі чекають від Києва відповіді щодо екстрадиції Саакашвілі

 Тбілісі чекає відповіді від Києва з питання екстрадиції екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі, заявив головний прокурор республіки Іраклій Шотадзе.

"Щодо цього питання ми неодноразово робили коментарі. Ми звернулися з відповідною вимогою до компетентних органів України, і зараз вже від них залежить, які правові процедури вони проведуть", - сказав І.Шотадзе в середу журналістам.

Як раніше заявляли в Міністерстві юстиції Грузії та Головній прокуратурі, запит про екстрадицію М.Саакашвілі спрямовував українській стороні кілька разів.

У Грузії щодо М.Саакашвілі порушено кілька кримінальних справ.

На початку січня Тбіліський міський суд в одній зі справ заочно засудив М.Саакашвілі до трьох років позбавлення волі.

Влітку 2017 року президент України Петро Порошенко позбавив М.Саакашвілі українського громадянства, коли той був за межами країни. Політику вдалося повернутися в Україну. "Рух нових сил" організував і провів низку протестних акцій.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що М.Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. М.Саакашвілі заявив, що не знайомий із С.Курченком. Його соратник Давид Сакварелідзе стверджує, що оприлюднені записи - це монтаж, і має намір передати їх на зарубіжну експертизу.

5 грудня 2017 року М.Саакашвілі був затриманий в Києві, але прихильники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його. Політик був оголошений в розшук.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Після затримання він був доставлений в СІЗО СБУ в Києві, де оголосив голодування.

Самому М.Саакашвілі 26 січня Апеляційний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді "нічного" домашнього арешту з 22:00 до 7:00 наступного дня терміном до 5 лютого.

М.Саакашвілі підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст.15, ч.3 ст.28, ч.2 ст.256, ч.4 ст.110 Кримінального кодексу України: замах на злочин, скоєний групою осіб за попередньої змови або злочинною організацією; сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА