17:12 31.01.2018

Насіров дізнався про своє звільнення із ЗМІ, має намір довести незаконність цього рішення Кабміну

2 хв читати
Насіров дізнався про своє звільнення із ЗМІ, має намір довести незаконність цього рішення Кабміну

Звільнений Кабінетом Міністрів глава Державної фіскальної служби (ДФС) України Роман Насіров вважає таке рішення уряду незаконним і має намір згодом довести необґрунтованість свого звільнення.

"Вважаю рішення Кабміну про моє звільнення незаконним і нечесним. Так само, як і моє відсторонення в минулому році. (...) Передусім зараз займуся доведенням своєї невинуватості за надуманим звинуваченням, а далі - доведу незаконність і необґрунтованість звільнення", - написав Р.Насіров на сторінці в Фейсбуці в середу.

Він висловив здивування тим, що дізнався про розгляд питання його звільнення зі ЗМІ. "А ще дивніше, як і на підставі чого ухвалено таке рішення КМУ. Мене з ним не ознайомили і тим паче - не взяли пояснення", - додав Р.Насіров.

Звільнений глава ДФС підкреслив, що "із задоволенням" виступив би на засіданні уряду, розповівши колегам про те, що він зробив на цій посаді.

Як повідомлялося, 31 січня Кабінет Міністрів на засіданні прийняв рішення про звільнення усуненого від своїх обов'язків главу ДФС Р.Насірова.

"Ми направили в держкомісію подання про звільнення Насірова. Держкомісія дала свій висновок. Сьогодні ухвалюємо це рішення", - сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабміну.

Як повідомлялося, 3 березня 2017 року Кабінет Міністрів відсторонив від посади главу ДФС Р.Насірова, поклавши обов'язки глави відомства на в. о. заступника глави служби Мирослава Продана.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 10 листопада 2017 року затвердила і направила до суду обвинувальний акт, складений детективами НАБУ за результатами досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою за підозрою Р.Насірова, а також керівника департаменту ДФС.

Шевченківський райсуд Києва 27 листопада 2017 року ухвалив рішення про розгляд по суті цього обвинувального акта.

Р.Насірова та його підлеглого обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Крім того, Р.Насірову інкримінують скоєння злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Сторона обвинувачення вважає, що глава ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочку податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення він прийняв із порушенням встановленої законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування і законних підстав, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження обов'язкових платежів до держбюджету в сумі понад 2 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА