15:52 01.02.2018

Ремзавод вертольотів сімейства "Мі", що входить до "Укроборонпрому", відкрив сервісний центр у Бангладеш

2 хв читати
Ремзавод вертольотів сімейства "Мі", що входить до "Укроборонпрому", відкрив сервісний центр у Бангладеш

Держпідприємство "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", що входить до складу держконцерну "Укроборонпром", відкрило в Народній Республіці Бангладеш сервісний центр з ремонту вертольотів Мі-8/Мі-17, повідомила прес-служба держконцерну.

Згідно з повідомленням, український сервісний центр з ремонту вертольотів сімейства Мі в південноазіатській державі створено на прохання командування бангладеських ВПС у рамках розвитку військово-технічного співробітництва між Україною та Народною Республікою Бангладеш.

Як нагадують в "Укроборонпромі", у 2013-2014 роках Україна забезпечила виконання замовлення з ремонту Мі-8/Мі-17 бангладеських ВПС на потужностях ремзаводу "Авіакон".

"З відкриттям сервісного центру регламентні роботи, а також проведення капітального та відновлювального ремонту фюзеляжу вертольотів Мі-8/Мі-17 здійснюватиметься безпосередньо на території замовника, до чого прагнуло командування ВПС Бангладеш", - йдеться в повідомленні.

У церемонії відкриття сервісного центру також взяли участь представники держфірми "Укрінмаш", повідомляє прес-служба.

ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" спеціалізується на капітально-відновлювальному ремонті будь-якої складності, переобладнанні та модернізації вертольотів сімейства Мі всіх типів. На заводі капітально ремонтують та відновлюють бойові вертольоти Мі-24, багатоцільові вертольоти Мі-26, багатоцільові вертольоти Мі-8/Мі-17, легкі багатоцільові вертольоти Мі-2 та іншу військову і цивільну техніку. З квітня 2011 року за рішенням уряду України авіаремзавод входить до складу держконцерну "Укроборонпром". У липні 2016 року авіаремзавод "Авіакон" отримав сертифікат відповідності системи якості вимогам стандарту НАТО AQAР 2120.

ДГЗІФ "Укрінмаш" - один із провідних українських спецекспортерів - працює на міжнародному ринку озброєнь з 1991 року. З 2010 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Нині Україна опрацьовує плани щодо нарощування ВТС із країнами Азіатського регіону, зокрема Бангладеш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА