19:20 01.02.2018

САП закрила справу за фактом зловживань у Мінекології, на підставі якої Злочевського було оголошено в розшук

3 хв читати
САП закрила справу за фактом зловживань у Мінекології, на підставі якої Злочевського було оголошено в розшук

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) закрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем чиновниками Міністерства екології та природних ресурсів України часів Миколи Злочевського під час видачі спеціальних дозволів на користування надрами.

"САП тихенько закрила кримінальне провадження за фактом зловживання посадовими особами Міністерства екології та природних ресурсів України своїм службовим становищем під час видачі спеціальних дозволів на користування надрами приватним підприємствам у 2010-2012 роках (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України)", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах у четвер.

За інформацією джерела, провадження відкрила Генеральна прокуратура України, але за підслідністю в грудні 2015 року його було передано до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

У свою чергу народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Володимир Ар’єв на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що йдеться про справу, в якій фігурує екс-міністр екології та природних ресурсів України Микола Злочевський (бенефіціар компанії Burisma).

"У 2015 році Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовими особами Міністерства екології та природних ресурсів України своїм службовим становищем під час видачі спеціальних дозволів на користування надрами приватним підприємствам у 2010-2012 роках (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу). Саме тоді міністром і був Злочевський. Саме на підставі цього провадження його оголосили в розшук. Далі, у грудні 2015 року, провадження було передано в НАБУ за підслідністю. І далі закрито 1 серпня 2017", - написав нардеп.

Раніше цього дня інтернет-видання "Економічна правда" з посиланням на джерело на ринку повідомило що М.Злочевський повернувся в Україну. "Приїхав до Києва на днях. Уже провів кілька зустрічей", - повідомило джерело видання.

М.Злочевський обіймав посаду міністра екології в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова з липня 2010 року по квітень 2012 року.

Наприкінці 2014 року М.Злочевський покинув Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні. М.Злочевського підозрювали в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення).

У вересні 2016 року прес-служба компанії Burisma повідомила, що Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України зняти з розшуку М.Злочевського.

Окружний адміністративний суд Києва 28 грудня 2016 року відмовив у позовах САП про визнання недійсними спецдозволів на видобуток природного газу ПАТ "Техноресурс" і ТОВ "Парі", які в 2011 році отримали від Мінекології спецдозволи на видобуток газу відповідно на Володимирському (Сумська область) та Никловицькому родовищах (Львівська область).

У січні 2017 року компанія Burisma заявила про закриття в Україні всіх процесуальних і судових дій стосовно президента групи М.Злочевського та операційних компаній, що входять до Burisma Group.

Burisma Holdings володіє контрольним пакетом ТОВ "Куб-Газ", українськими добувними компаніями "ЕСКО-Північ", "Парі", "Перша українська нафтогазова компанія" та "Алдеа". У портфелі Burisma також дозволи на розробку родовищ у Дніпровсько-Донецькому, Карпатському та Азово-Кубанському басейнах. Загалом компанія володіє та розробляє 20 ліцензій на видобуток вуглеводнів в Україні, і 99% видобутку припадає на природний газ. Бенефіціаром Burisma є М.Злочевський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

ЗС України продовжують відбивати ворожі атаки на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА