13:07 02.02.2018

У Києві прощаються з українським космонавтом Леонідом Каденюком

2 хв читати
У Києві прощаються з українським космонавтом Леонідом Каденюком

 Прощання з першим космонавтом Незалежної України Леонідом Каденюком відбувається в п'ятницю в Києві.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", люди вишикуються в чергу, щоб попрощатися з космонавтом.

На жалобну церемонію прийшли і пересічні громадяни, і політики.

Зокрема, церемонію прощання відвідали другий президент Леонід Кучма з дружиною, в каденцію якого Л.Каденюк здійснив політ у космос. Також були перший президент Леонід Кравчук і третій президент Віктор Ющенко, члени Кабінету Міністрів України, зокрема віце-прем'єр Степан Кубів, міністр культури Євген Нищук, міністр екології Остап Семерак, а також голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Крім того, попрощатися з першим українським космонавтом прибув директор Національного інституту стратегічних досліджень, радник президента України Володимир Горбулін, екс-спікер Верховної Ради Олександр Мороз, голова Управління держохорони Валерій Гелетей, мер Києва Віталій Кличко, народні депутати нинішнього та попередніх скликань Верховної Ради, а також значна кількість людей у військовій формі, у формі Військово-Повітряних сил України.

"На мій погляд, якби він під час життя почув стільки високих слів на свою адресу, як ми чуємо цими днями, то, напевно, він ще жив би, і цього нападу не було б", - сказав Л.Кучма журналістам.

Другий президент зазначив, що підтримував стосунки з першим космонавтом. "Мені здавалося, що він до 100 років доживе. Я часто з ним спілкувався. Практично останніми роками він був без роботи, незатребуваним, так би мовити, хоча він дуже талановита людина. Спілкуватися з ним було дуже легко, тому що він поводився, не нагадуючи, що він мав можливість пишатися собою і своїм вчинком", - сказав Л.Кучма відповідаючи на запитання журналістів, яким він запам'ятав Л.Каденюка.

Як повідомлялося, Л.Каденюк помер 31 січня в Києві від серцевого нападу після ранкової пробіжки в парку. Його поховають на Байковому кладовищі в Києві 2 лютого.

Л.Каденюк - перший і на сьогодні єдиний космонавт України, що здійснив політ у космос, льотчик-випробувач, генерал-майор ВПС України, Герой України.

Він здійснив політ у космос у рамках спільної українсько-американської наукової космічної місії STS-87 Space Shuttle Columbia, який тривав із 19 листопада по 5 грудня 1997 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА