14:57 02.02.2018

Кількість порушень в АТО за тиждень знизилася на 25% порівняно з попереднім

1 хв читати
Кількість порушень в АТО за тиждень знизилася на 25% порівняно з попереднім

 За минулий тиждень у зоні проведення АТО на Донбасі кількість порушень режиму припинення вогню знизилася на чверть, заявляє перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг.

"За минулий тиждень спостерігачі фіксували зниження кількості порушень на 25% порівняно з попереднім тижнем. Добова кількість порушень коливалася від 200 до 1 тис., проте 80% усіх вибухів сталося від застосування озброєння, яке мало бути відведене", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

А.Хуг поінформував, що спостерігачі зафіксували 28 випадків застосування артилерії та п’ять разів - застосування мінометів. Водночас тижнем раніше кількість фактів застосування важкого озброєння сягла 180.

"80% бойових дій велися в трикутнику Авдіївка - Ясинувата - донецький аеропорт, а також на південь від Світлодарська", - зазначив він.

За даними А.Хуга, місія також надалі фіксує наявність важкого озброєння поблизу лінії розмежування.

"Поблизу н. п. Обозне, підконтрольного "ЛНР", БПЛА місії зафіксував два танки Т-64. Це лише за 2,7 км від лінії зіткнення. Також безпілотник зафіксував чотири самохідні гаубиці біля Олександрополя, підконтрольного Києву, - лише за 22,3 км від лінії зіткнення", - розповів він.

За словами заступника голови місії, спостерігачі підтверджують, що за тиждень від бойових дій постраждали шість мирних жителів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА