16:00 02.02.2018

СММ ОБСЄ не підтверджує заняття ЗСУ Новоалександрівки, оскільки не може туди доїхати - Хуг

2 хв читати
СММ ОБСЄ не підтверджує заняття ЗСУ Новоалександрівки, оскільки не може туди доїхати - Хуг

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ не може підтвердити інформацію про те, що Збройні Сили України взяли під контроль с. Новоолександрівка (Попаснянський р-н Луганської області), розташоване в "сірій зоні" на лінії розмежування сторін на Донбасі.

"Ми не можемо підтвердити. Наші спостерігачі не можуть дістатися цього села через ризики у вигляді мінних пасток на єдиній під'їзній дорозі. Але ми отримували інформацію з багатьох джерел усередині села, що туди ввійшли ЗСУ", - сказав перший заступник голови місії Александр Хуг на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Водночас він поінформував, що спостерігачі на передовій патрульній базі в Кодіївці минулої ночі за 1,5 години зафіксували 100 вибухів поблизу Новоолександрівки.

"Відповідно до нашого досвіду, просування вперед супроводжується збільшенням рівня насильства", - наголосив А.Хуг.

31 січня Міноборони України повідомило, що військовослужбовці ЗСУ зайняли Новоолександрівку.

"В село ми зайшли кілька днів тому. Противник, звичайно, час від часу намагається повернути втрачене. Вдень працюють і снайпери, і стрілецька зброя інша, вночі подекуди пострілюють із великокаліберних кулеметів. Але ми вже міцно вчепилися в цей шматок землі, тому що це шматок нашої землі. Так і просуватимемося далі, потроху, але не зупиняючись", - розповів в інтерв'ю "Військовому ТБ" дислокований у селі військовослужбовець.

З 2015 року до звільнення околиці села були крайніми позиціями ЗСУ з одного боку та позиціями бойовиків з іншого. Нещодавно військовослужбовці ЗСУ поліпшили своє тактичне положення, просунулися вздовж лінії розмежування на кілька кілометрів і взяли Новоолександрівку під свій контроль.

За даними Всеукраїнського перепису населення, в 2001 році в селі проживали 124 людини.

Як повідомляє "Військове телебачення", наразі в селі залишилося менше ніж 20 жителів, яким військові надають посильну допомогу. Села не газифіковане, з літа 2014 року - знеструмлене.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА