17:11 02.02.2018

У запорізькому благодійному фонді правоохоронці знайшли склад із проросійською та комуністичною агітпродукцією

2 хв читати

Співробітники служби безпеки України виявили в приміщенні благодійного фонду в Запоріжжі склад з агітаційною продукцією Комуністичної партії України та друкованими матеріалами проросійського змісту.

Як розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в керівництві правоохоронних органів Запоріжжя, склад було виявлено під час санкціонованих обшуків, що проводилися в обласному центрі у п'ятницю в рамках кримінального провадження за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). В ящиках і мішках, що зберігалися в приміщенні фонду, було виявлено червоні прапори, футболки, жилети та іншу продукцію з символікою СРСР і КПУ, а також друковані матеріали.

У Головному управлінні СБУ в Запорізькій області агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили факт проведення обшуку, зазначивши, що всю знайдену там заборонену агітпродукцію вилучено. Інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 436-1 КК (виготовлення і поширення комуністичної та нацистської символіки та пропаганда комуністичного й націонал-соціалістичного тоталітарних режимів). Триває слідство.

Як повідомлялося, 2 лютого в Запоріжжі СБУ провела серію обшуків у колишнього голови Запорізької міської організації Партії регіонів, екс-заступника мера Запоріжжя Андрія Іванова, відомого спробою через суд скасувати перейменування вулиць Запоріжжя в процесі декомунізації. Крім того, А.Іванов став ініціатором створення організації "Полк Перемоги", який називають клоном російської організації "Безсмертний полк".

За даними правоохоронних органів Запоріжжя, обшуки проводяться в рамках кримінальних проваджень за ст. 111 (держзрада) і ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА